Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αντίθετη η ΔΗ.ΜΑΡ. στη μετάταξη δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.




Την αντίθεσή της στη μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά. 

«Η πρόταση για μεταφορά της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα ερήμην των φορέων της αυτοδιοίκησης, εντάσσεται, εκτός των άλλων, και σε μια κλιμακούμενη προσπάθεια απαξίωσης και αποδυνάμωσης του θεσμού», υπογραμμίζει.

Η ΔΗ.ΜΑΡ. επισημαίνει πως «η Δημοτική Αστυνομία αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ομαλή λειτουργία των πόλεων και την προστασία του περιβάλλοντος».

«Οι υπηρεσίες που παρέχει, όπως ο έλεγχος της τήρησης της νομοθεσίας για τη λειτουργία των καταστημάτων και των λαϊκών αγορών, η υπαίθρια διαφήμιση, η παράνομη στάθμευση, το παραεμπόριο, η προστασία των κοινόχρηστων χώρων και των χώρων πρασίνου, δεν είναι δυνατόν να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται από το κεντρικό κράτος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προσθέτει, επίσης, ότι «η επιστροφή των αρμοδιοτήτων από την αυτοδιοίκηση στην κεντρική διοίκηση είναι αναχρονιστική και αντίκειται στις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας».

«Η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να διαχειριστεί καλύτερα την καθημερινότητα του πολίτη και κάθε προσπάθεια αφαίρεσης αρμοδιοτήτων δεν συνάδει με τις αρχές της Ε.Ε και του σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗ.ΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου