Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Διορθωτικές κινήσεις στο παρά πέντε για αποκλιμάκωση της έντασης

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Ποιες αλλαγές προωθούνται στο ν/σ για δημοτικούς υπαλλήλους, σχολικούς φύλακες, καθηγητές τεχνικών λυκείων

Προσπάθειες για να πέσουν οι τόνοι και να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις κάνουν οι κυβερνητικοί εταίροι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι φέροντται να αποφάσισαν αλλαγές στο Πολυνομοσχέδιο.
Οι δυο άντρες είχαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία και των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εσωτερικών Γιάννη Μιχέλάκη.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε πως όσοι δημοτικοί αστυνομικοί κατέχουν διδικτορικά και μεταπτυχιακά δεν θα μπουν σε διαθεσιμότητα και θα παραμείνουν στους Δήμους, σε άλλες θέσεις. Θα συνυπολογιστούν επίσης και κοινωνικά κριτήρια.
Επίσης, αποσύρονται από την κινητικότητα όσοι σχολικοί φύλακες έχουν κοινωνικά κριτήρια (ανάπηροι, άνεργοι στην οικογένεια) ή μεταπτυχιακά/διδακτορικά. Για τους σχολικούς φύλακες, συμφωνήθηκε πρόγραμμα με πλασματικά έτη για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.
Για τους καθηγητές από τα επαγγελματικά Λύκεια που μπαίνουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας θα υπάρχει πρόνοια, οι περισσότεροι να απορροφηθούν σε διοικητικές θέσεις στο υπουργείο Υγείας και αλλού.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για το Τεχνικό Λύκειο που θα προβλέπει δημιουργία νέων ειδικοτήτων. Όσοι φοιτούν στα επαγγελματικά Λύκεια σε κατηγορίες που καταργούνται θα ολοκληρώσουν τη φοίτηση τους.

Επίσης, χαλαρώνει το πλαίσιο ελέγχου του υπουργείου προς τους ΟΤΑ. Ειδικότερα, αναφορικά με το οικονομικό παρατηρητήριο στους Δήμους αποφασίστηκε να αποσυρθεί η διάταξη για ποινικές ευθύνες δημάρχων αν αποκλίνουν από προϋπολογισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου