Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Έχεις λεφτά στην τράπεζα; Bάλτα στο σεντούκι




Έχεις λεφτά στην τράπεζα αλλά χρωστάς στην εφορία; Καλύτερα βάλτα στο σεντούκι γιατί θα τα χάσεις. Αυτή είναι η φιλική συμβουλή ακόμη και για όσους δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τα χρέη τους και μπορεί να έχουν σε καταθέσεις μόνο τα λεφτά που μπαίνουν από το μισθό ή τη σύνταξη άντε και κανένα μικρό κομπόδεμα για να περνάνε τις μέρες.


Από τον Σεπτέμβριο ενεργοποιείται.... ο αυτόματος μηχανισμός αφαίρεσης από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες και αρρύθμιστες οφειλές, των ποσών που χρωστούν στην εφορία.

Θα πει κανείς. Να κι ένα δίκαιο μέτρο. Δε μπορεί να πληρώνουν μια ζωή τα κορόιδα και οι άλλοι να κάνουν το κορόιδο. Διότι υπάρχουν χιλιάδες συμπατριώτες μας που δεν ξέρουν τι πάει να πει χρέος στην εφορία, αλλά παρ’ όλα αυτά οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι φουσκωμένοι. Μέσα κι έξω από την Ελλάδα. Αυτούς καλά θα κάνει το μακρύ χέρι του Δημοσίου να τους αδειάσει το ταμείο.

Τι θα φταίνε, όμως, κι όσοι τα βγάζουν πέρα με το ζόρι και δεν πληρώνουν την εφορία για να αγοράσουν ψωμί και γάλα; Θα τους κατάσχουν το μισθό και τη σύνταξη; Τότε είναι που θα γίνει κοινωνική έκρηξη.

Όπως αναφέρει το Μνημόνιο που υπογράφτηκε πρόσφατα: «Για να εξασφαλιστεί η ταχεία είσπραξη των φόρων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο το Σεπτέμβριο του 2013 τη δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογουμένους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο». Για να δούμε πώς θα κάνει η κυβέρνηση το διαχωρισμό των κατ’ επάγγελμα μπαταχτσήδων και των εξ ανάγκης οφειλετών; Διότι όσοι έχουν… νταραβέρια με την εφορία υπολογίζονται σήμερα σε 2,5 εκατομμύρια; Είναι όλοι μπαταχτσήδες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου