Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Το ΚΚΕ αποκηρύσσει την κυβέρνηση Τζαννετάκη, δια στόματος Θανάση Παφίλη



Με μια δήλωση βόμβα, ο κοινοβουλευτικός εκπροσώπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης αποκήρυξε την κυβέρνηση Τζαννετάκη και τη συμμετοχή της αριστεράς σε αυτήν, με πρωτεργάτες τότε τους Χαρίλαο Φλωράκη και Λεωνίδα Κύρκο.
Η δήλωσή του αυτή έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή το ενδεχόμενος συμμετοχής του κόμματος αυτού σε ενδεχόμενη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον.
«Αν εμείς θέλαμε να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό θα ήμασταν υπουργοί και δεν θα είχαμε και λόγο ύπαρξης. Εμείς θέλουμε να τον ανατρέψουμε. Δεν μπορούμε να μπούμε σε μια κυβέρνηση διαχείρισης. Αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ θα ήταν νεκροταφείο η Ελλάδα. Ας σκεφτούν αυτοί που παριστάνουν ότι είναι επαναστάτες τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια. Καλλιέργησαν αυταπάτες και την υποταγή των εργαζομένων. Γι' αυτό δεν μπορούμε να είμαστε μαζί. Θα κοροϊδεύαμε τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά.
Και προσέθεσε: «Η συνταγή του παρελθόντος να κάνουμε συνεργασίες με μερικά τμήματα της Αριστεράς που άλλες φορές εξέφραζαν κι άλλες όχι κάτι το κοινωνικό, δεν περπατάει. Εμείς θέλουμε να σπάσει η κοινωνική πόλωση που υπάρχει στους εργαζόμενους και να ενωθούν σε ταξική βάση. Ανεξάρτητα αν ψηφίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ να ενωθούν στη βάση του ταξικού συμφέροντος».
Στη δε ερώτηση που ακολούθησε για την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ στην κυβέρνηση Τζαννετάκη ο κ. Παφίλης απάντησε χαρακτηριστικά: «Ναι δεν έκανε καλό και το λέμε. Παρ' ότι βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, δημιουργήθηκαν αυταπάτες στο λαό και έπαιξε συνολικά αρνητικό ρόλο και το πληρώσαμε και εμείς πάρα πολύ ακριβά».
Τέλος, ο κ. Παφίλης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «κακέκτυπο ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου