Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από 1η Αυγούστου



Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% από την 1η Αυγούστου ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Τα καταστήματα πρέπει να κόβουν κανονικές αποδείξεις και να τις χτυπάνε στις μηχανές. Αν η φοροδιαφυγή συνεχιστεί σαν να μην συνέβη τίποτα, τότε αυτό θα φταίει που ο ΦΠΑ θα ανεβεί ξανά στο 23%», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Έχουμε σημειώσει πραγματική πρόοδο, και γι΄αυτό μπορούμε να επιβάλλουμε αλλαγές, σημείωσε. «Πήρα πάνω μου την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα για τη μείωση του ΦΠΑ, ενώ αργότερα σήμερα θα ψηφισθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις απώλειες ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα επιφέρει η μείωση του φόρου για ένα εξάμηνο.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι, παρ’ όλες τις αντίθετες απόψεις, η Ελλάδα έχει επιτύχει «πραγματική πρόοδο» και διαμήνυσε:
«Την ανηφόρα θα την ανεβούμε και θα φτάσουμε έως το τέλος. Δεν θα μας εμποδίσουν φωνές από το χθες που έχουν συμφέρον να μείνει και η χώρα στο χθες».
Οι δηλώσεις Σαμαρά γίνονται την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής και μία ημέρα πριν από την έλευση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου