Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΝ...... ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΕΚ…!!!




Από πληροφορίες. οι τράπεζες που μεσολάβησαν για να πάρουν τα δάνεια οι δικαιούχοι από τον καταργημένο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, πιέζουνστην περίπτωση που θέλει κάποιος να κάνει μια ρύθμιση, επειδή αδυνατεί να εξοφλήσει την δόση του, προτείνοντας του να υπογράψει δήλωση ότι δεν επιθυμεί την επιδότηση που δίνει ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ώστε να τον εντάξουν σερύθμιση…!!!



Αν ο δικαιούχος κάνει το λάθος και υπογράψει τέτοια δήλωση, άμεσα χάνει την όποια προστασία του παρέχει το κράτος και γίνεται έρμαιο στην όρεξη των τραπεζών.

Αυτό παρατηρείται κυρίως στις ιδιωτικές τράπεζες οι οποίες δεν διστάζουν να βάλουν στο χέρι 
τα δάνεια των εργαζομένων που πήραν από τον ΟΕΚ για να εξασφαλίσουν την πρώτη τους κατοικία.
Πρέπει να επισημανθεί επίσης ότι οι τράπεζες εκβιάζουν για να πληρωθούν την επιδότηση η οποία εισπράττεται ακόμα από το ΙΚΑ και η οποία πρέπει να αποδίδεται στις τράπεζες για την αποπληρωμή της .

Κρίνεται σημαντικό να τονιστεί ότι ο ΟΕΚ κρατάει ακόμα στα χέρια του τα κουρεμένα ομόλογα τα οποία ακόμα δεν έχουν λήξη, άρα με την ονομαστική τους αξία, οπότε θα μπορούσαν να αποδοθούν στις τράπεζες και όταν θα λήξουν θα γίνει τότε η αποτίμηση και θα αποδοθεί η διαφορά.

Πέρα όμως απ όλα αυτά, οι δανειολήπτες από τον ΟΕΚ πρέπει να περιμένουν νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αντιμετωπισθεί το θέμα, έως τότε ας καταβάλλουν για την εξόφληση του δανείου τους ότι μπορούν ώστε να κινείται απλά ο λογαριασμός και πάντα να είναι στα λογικά πλαίσια…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου