Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Χτύπησαν τον Άδωνι στο Αττικό (ΦΩΤΟ)

Ένταση με ΜΑΤ και συγκεντρωμένους στο νοσοκομείο


Ήταν περίπου 11 το πρωί όταν ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε αντιμέτωπος με διαδηλωτές, αλλά και άτομα που φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με τον χώρο της Υγείας,  κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός «είναι ανεπιθύμητος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης ενώ κινούνταν προς το νοσοκομείο δέχθηκε την επίθεση κάποιων εργαζομένων, αλλά και ατόμων που φώναζαν συνθήματα που δεν σχετίζονται με τις διεκδικήσεις στον χώρο της Υγείας.
Οι διαδηλωτές έσπρωξαν τον υπουργό και τον χτύπησαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι συνεργάτες του αναφέρουν, ότι ο 'Αδωνις Γεωργιάδης επέστρεψε στο υπουργείο «με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό».
Στο επεισόδιο παρενέβησαν αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου, προκειμένου να περιφρουρήσουν την επίσκεψη του υπουργού και κατάφεραν να τον βγάλουν από τον κλοιό των διαδηλωτών.
Μετά το συμβάν, ο υπουργός μίλησε στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου, όπως ήταν προγραμματισμένο και μάλιστα δέχθηκε τις συγγνώμες τους για το επεισόδιο.
Νωρίτερα το πρωί, ο κ.Γεωργιάδης, είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά του Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένο πολιτικό χώρο κατονόμασε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ως αυτουργούς της σημερινής επίθεσης που δέχτηκε έξω από το Νοσοκομείο Αττικό. 
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη στα Μ.Μ.Ε. κάποια μέλη του σωματείου των εργαζομένων που ανήκουν στην άκρα αριστερά είχαν από χθες δηλώσει πως ο υπουργός είναι ανεπιθύμητος είχαν μάλιστα αναρτήσει σχετικό πανό στο νοσοκομείο και είχαν απειλήσει με επεισόδια.  
Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας και στο Βήμα FM υποστήριξε πως γνώριζε από την αστυνομία πως υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το νοσοκομείο ωστόσο ο ίδιος και παρά τις εισηγήσεις των αστυνομικών επέλεξε να τους συναντήσει για να συνομιλήσει μαζί τους για τα προβλήματά τους. 
Σύμφωνα με την περιγραφή του υπουργού τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν τους είπε ότι πρέπει να πάει στο αμφιθέατρο όπου ήταν το ραντεβού του με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το ιατρικό προσωπικό. «Τότε άρχισαν να με σπρώχνουν και να με χτυπούν ενώ νωρίτερα είχαν εκτοξεύσει και έναν καφέ εναντίον μας» είπε ο κ. Γεωργιάδης.
«Είναι καθαρά έκφραση βίας από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που νομίζει ότι μόνο αυτός μπορεί να έχει γνώμη και άποψη. Είναι αδιανόητο να εμποδίζουν τον υπουργό να επισκεφτεί το νοσοκομείο, είναι αδιανόητο να ασκούν βία στον υπουργό», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. 

Καταδίκασε η κυβέρνηση την επίθεση 

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη», σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου και πρόσθεσε: «Άτομα που δεν ανήκουν στο χώρο της Υγείας με τα γνωστά ακραία συνθήματα χειροδίκησαν εις βάρος του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου