Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Έρχονται βαριές... καμπάνες για τους κοπανατζήδες δημοσίους υπαλλήλους



Πειθαρχικές κυρώσεις αλλά και κούρεμα των αποδοχών περιμένουν τους δημοσίους υπαλλήλους που συστηματικά και αδικαιολόγητα απουσιάζουν από την υπηρεσία τους. Οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), όπως...

προκύπτει από την τελευταία έκθεσή τους, έπειτα από δειγματοληπτικούς ελέγχους σε υπουργεία και φορείς του Δημοσίου ψάρεψαν δεκάδες περιπτώσεις υπαλλήλων οι οποίοι την είχαν κοπανήσει από τις θέσεις τους και οι εντεταλμένοι προϊστάμενοί τους έκαναν τα στραβά μάτια.

Μπροστά σε τέτοιου είδους φαινόμενα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα τονίζοντας ότι «η ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης στον δημόσιο τομέα αποτελεί κεντρική προτεραιότητά του».

«Δίνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα στους συστηματικούς κοπανατζήδες ότι οι πρακτικές αυτές αποτελούν πλέον παρελθόν για το Δημόσιο. Σήμερα έγινε η αρχή», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος υπουργός. Επιχειρώντας να δώσει το καλό παράδειγμα άρχισε από τα του... οίκου του. Συγκεκριμένα, έδωσε εντολή «στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να ξεκινήσουν τις πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για τους υπαλλήλους που, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Εκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, απουσίαζαν πάνω από οκτώ ώρες τον μήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου