Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Τρεισήμισι ώρες τα έλεγε με Σαμαρά η τρόικα: Έκλεισαν οι 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο!


Ούτε κινητικότητα, ούτε διαθεσιμότητα, ούτε κάποιος άλλος «πομπώδης» χαρακτηρισμός.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής: Ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο αφορά απολύσεις και έχει κλείσει!
Η συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου κράτησε σχεδόν 3,5 ώρες. Στο τραπέζι έπεσε η πρόταση του κ. Μητσοτάκη να δοθεί παράταση λίγων μήνων για την εφαρμογή του σχεδίου για τις 15.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο και σε αντιστάθμισμα οι μήνες που θα «κερδηθούν» να αφαιρεθούν από το 12μηνο του χρόνου της διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δείχνει να αποδέχεται την πρόταση Μητσοτάκη μετά και από τις συζχητήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά.
Εξάλλου, εξερχόμενοι του μεγάρου Μαξίμου, τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο ΚυριάκοςΜητσοτάκης τόνισαν ότι υπάρχει πρόοδος και πως τα πάντα θα γίνουν έγκαιρα για να εξασφαλιστεί η δόση.
«Υπήρξε πρόοδος σε όλα τα θέματα. Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις και απόψε και αύριο και την Κυριακή αν χρειαστεί. Πάμε για πολιτική συμφωνία τη Δευτέρα» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.
«Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια συμφωνία και στα θέματα του Δημοσίου. Έχουμε κάνει μια πρόοδο, θα συνεχίσουμε τη συζήτηση και σήμερα και αύριο αν χρειαστεί» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε χωρίς να μασήσει τα λόγια του πως ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων για τη διετία 2013-14 αφορά απολύσεις και πως δεν πρόκειται να αυξηθεί: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνολικής αύξησης του αριθμού των απολύσεων πέραν των 15.000 που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου