Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Αναστολή της λειτουργίας των δήμων (και οχι παραιτήσεις) από την Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου



Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από τη Δευτέρα 15 έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα τεθεί προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέλευσης της Ένωσης.
Ο κ. Ασκούνης πρότεινε να λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές των δήμων, με εξαίρεση την Τρίτη, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, σοβαρή και αποτελεσματική κινητικότητα σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης και δημιουργία πλατφόρμας για ενδοδημοτική κινητικότητα.
Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει πρόταση για επ' αόριστον λουκέτο των δήμων και παραιτήσεις δημάρχων.
«Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ακόμη και ακραίων παρεμβάσεων, όπως οι μαζικές παραιτήσεις δημοτικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ασκούνης.
Ήδη, πολλοί δήμαρχοι έχουν εκφράσει τη θέση ότι θα πρέπει να υπάρξει ομαδική παραίτηση για να σταλεί ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Η ΠΕΔ Κεντικής Μακεδονίας έχει καταθέσει σχετική πρόταση. Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, ενώ ο δήμαρχος Λέσβου έθεσε σήμερα σήμερα την παραίτησή του στη διάθεση της ΚΕΔΕ,
Ωστόσο, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε αντίθετος τις παραιτήσεις δημάρχων, σημειώνοντας ότι δεν θα φύγει από το «καράβι».
«Η παραίτηση δεν είναι λύση Ο πατέρας μου ήταν καπετάνιος. Μου έλεγε ότι δεν εγκαταλείπει το καράβι. Βυθίζεται μαζί του», τόνισε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε την πρόταση για απόσυρση των επίμαχων άρθρων του πολυνομοσχεδίου και τη διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων, ώστε να μιλήσουν οι πολίτες.
«Έτσι θα βγούμε από το φαύλο κύκλο είτε να κλείνουν οι δήμοι είτε να τελούν υπό κατάληψη», πρόσθεσε.
Αντίθετος με τις παραιτήσεις εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, υπογραμμίζοντας ότι η παραίτηση είναι έκφραση ενός θυμού.
«Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθσε: «Είναι ύποπτη τη στάση της κυβέρνησης. Πρώτα καταργεί την ΕΡΤ και μετά καταργεί τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες».
Ακόμη, ο κ. Μπουτάρης, διαφώνησε με το να παραμείνουν κλειστοί οι δήμοι πολλές μέρες, υποστηρίζοντας ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με την καθαριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου