Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο -Αιχμές για Το Ποτάμι

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο -Αιχμές για Το Ποτάμι
ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Πολυμέτωπη επίθεση εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο Φώτης Κουβέλης  ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τις δυνάμεις της Δημοκρατικής Αριστεράς και να αναστρέψει τις «χαμηλές πτήσεις» των δημοσκοπικών ποσοστών. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «λαϊκιστικές ανεδαφικές υποσχέσεις», ενώ από τα «βέλη» του δεν ξέφυγαν ΣΥΡΙΖΑ και «Το Ποτάμι»….


 «Η ελληνική κυβέρνηση απουσιάζει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης και εμφανίζεται χωρίς δική της στρατηγική» υπογράμμισε και χαρακτήρισε το χρέος μη βιώσιμο υποστηρίζοντας ότι «η εξυπηρέτησή του χωρίς αναδιάρθρωση οδηγεί σε πολύ μεγάλες ετήσιες επιβαρύνσεις του προϋπολογισμού, που δεσμεύουν κρίσιμους πόρους της ελληνικής οικονομίας και την κρατούν εγκλωβισμένη».

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι «καλλιεργεί αυταπάτες για δήθεν ολική επαναφορά στα προ της κρίσης επίπεδα και αντιστρατεύεται τις αναγκαίες αλλαγές».

Φωτογραφίζοντας δε, το νεοσύστατο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη -αλλά χωρίς να το κατονομάσει- σημείωσε με νόημα ότι «στόχος δικός μας δεν είναι μια κεντροαριστερά συμπλήρωμα δεξιών και συντηρητικών κυβερνήσεων. Ούτε μια κεντροαριστερά «γενικών καθηκόντων», ούτε ένα κεντροαριστερό νεφέλωμα – που εμφανίζεται απολίτικο, αλλά επί της ουσίας επιλέγει τη συντήρηση της σημερινής κατάστασης».


Τέλος, εν είδη αυτοκριτικής ο κ. Κουβέλης επεσήμανε πως η Δημοκρατική Αριστερά «δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο πλαίσιο έδωσε την ψήφο της για να υπάρξει κυβέρνηση, το έπραξε από θέση ευθύνης» και υπερασπιζόμενος την επιλογή συμμετοχής στην κυβέρνηση ξεκαθάρισε: «Θα μπορούσαμε να μετακινηθούμε στον ευρύχωρο και βολικό χώρο της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Δεν το πράξαμε. Η χώρα απειλούνταν από πολιτική ρευστότητα. Ήταν με το ένα πόδι έξω από την ευρωζώνη και η απειλή και της τυπικής χρεοκοπίας ήταν παρούσα, αφού η ουσιαστική χρεοκοπία είχε επέλθει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου