Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1

Επαγγελματίας στα Γιάννινα ο Παναθηναϊκός, 1-0 τον ΠΑΣ (video+photos) | onsports.gr

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο χρειάστηκε στα Γιάννινα και νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες» με το γκολ του Ατζαγκούν, βλέποντας πλέον Κύπελλο και τον ημιτελικό της Τετάρτης με αντίπαλο τον ΟΦΗ στην Κρήτη....

Με αρκετές αλλαγές αλλά νοοτροπία Παναθηναϊκού, το «τριφύλλι» πέρασε από την Ήπειρο και πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη του στις τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε «ανάσες» σε κάποιους παίκτες του που έχουν επιβαρυνθεί, δεν είχε κάποιους άλλους λόγω τραυματισμών και καρτών, αλλά ο Παναθηναϊκός από το πρώτο «μουδιασμένο» τέταρτο και μετά, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, βρήκε το γκολ με τον Ατζαγκούν λίγο πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο και πήρε τους τρεις βαθμούς.
Το θετικό για τον Παναθηναϊκό ήταν πως έδειξε απόλυτα επαγγελματική νοοτροπία στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος «χτύπησε» όσο μπορούσε το παιχνίδι. Οι «πράσινοι» πήραν τους τρεις βαθμούς και πλέον με ηρεμία στρέφονται στο μεγάλο στόχο της χρονιάς που δεν είναι άλλος από το Κύπελλο. Το «Τριφύλλι» έχει μπροστά του τον πολύ κρίσιμο πρώτο ημιτελικό με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» την Τετάρτη κι εκεί καλείται να κάνει το πρώτο βήμα για να προκριθεί στον τελικό και να διεκδικήσει το τρόπαιο. Από την πλευρά του, ο ΠΑΣ Γιάννινα στρέφεται στα υπόλοιπα ματς που απομένουν μέχρι τη λήξη της σεζόν, έτσι ώστε να τελειώσει όσο το δυνατόν καλύτερα το πρωτάθλημα.
Οι Ηπειρώτες ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλά το ματς, είχαν καλές στιγμές με τον Ίλιτς στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Καπίνο. Από το 15’ και μετά, ο Παναθηναϊκός εμφάνισε το γνώριμο καλό του πρόσωπο στο χώρο του κέντρου, πήρε τον έλεγχο με την τριάδα των Μέντες, Λαγού και Ζέκα να κάνει εξαιρετική δουλειά και τον Ατζαγκούν να προσφέρει τόσο στο πρεσάρισμα όσο και στη δημιουργία. Ο νεαρός Νιγηριανός ήταν κι ο σκόρερ των «πράσινων», όταν στο 36’ από απομάκρυνση της άμυνας έπιασε βολέ στον αέρα και νίκησε τον Βελλίδη για το 0-1, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, ο ΠΑΣ από ένα σημείο κι έπειτα και με τις αλλαγές του Πετράκη προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε. Είτε λόγω των καλών επεμβάσεων του Καπίνο, είτε λόγω της αστοχίας των παικτών του στην τελική προσπάθεια. Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους, έκαναν καλή διαχείριση με τους Αμπέντ και Μπεργκ να μπαίνουν στο ματς για να ανέβει κι άλλο η μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Η μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο δεν έγινε, με το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου να βρίσκει νικητή τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν έχει δεχθεί γκολ στους «Ζωσιμάδες» στις τελευταίες πέντε επισκέψεις του!
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς (56' Ακόστα), Μιχαήλ, Κοροβέσης (69' Στρούνα), Λίλα (75' Γιάκος), Βίλα, Ντάσιος.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (75' Δώνης), Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (58' Αμπέντ), Καρέλης (72' Μπεργκ). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου