Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Φυγή προς τα εμπρός από τον Θωμά Μπέγκα

1204545410.jpg
Το δρόμο της φυγής προς τα εμπρός φαίνεται πως επιλέγει ο Θωμάς Μπέγκας, δείχνοντας πως δε θέλει να ακολουθήσει τον Φίλιππα Φίλιο στην τακτική της ανάδειξης και υπερτονισμού των όποιων προβλημάτων είναι φυσικό να υπάρχουν μετά από μια διαδικασία που λογικό ήταν να τραυματίσει την παράταξη.

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας, ο κ. Μπέγκας προχώρησε σε μία γραπτή δήλωση που όμως είναι σαφές πως έχει και χαρακτήρα έμμεσης απάντησης στις δηλώσεις του Δημάρχου….

 «Η περίοδος της εσωστρέφειας για την παράταξη τελείωσε. Τώρα κύριο μέλημα μας είναι να απευθυνθούμε στην κοινωνία με έναν καθαρό και μεστό πολιτικό λόγο, καταθέτοντας τις προτάσεις και ολοκληρώνοντας τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα του Δήμου μας. 

Για μένα είναι σαφές: δεν πρόκειται να ασχοληθώ με την παραπολιτική γιατί αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να ακούσουν σοβαρές προτάσεις για το μέλλον. 

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι αυτό που εκφράζει την «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής της και οι αποφάσεις της Γραμματείας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Χθες Πέμπτη, με τη συμμετοχή του κ. Μπέγκα συνεδρίασε η Γραμματεία της παράταξης και κατέληξε σε αποφάσεις που αφορούν στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου, καθώς και στον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό της παράταξης.

Όπως διατυπώθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Γραμματείας, η παράταξη ενωτικά και μεθοδικά σχεδιάζει όχι μόνο την οργάνωση της προεκλογικής δραστηριότητας αλλά και τις δράσεις που θα αποτελέσουν τον πυλώνα της επόμενης μέρας στο Δήμο Ιωαννιτών. 

Σε ότι αφορά στον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:
1. Συγκροτήθηκε  Εκλογική Επιτροπή που αποτελείται καταρχήν από την Δημοτική Ομάδα και τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων. Η Εκλογική επιτροπή θα διευρυνθεί στη συνέχεια, με την προσθήκη μελών και φίλων της παράταξης που επιθυμούν να συμμετάσχουν, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσωπευτικότητα στην κοινωνία.

Αποφασίστηκε η πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. 

2. Καθορίστηκαν οι τομείς δράσεις και από πλευράς της Γραμματείας όλα τα μέλη ανέλαβαν συγκεκριμένες ευθύνες συντονισμού.
Θα πρέπει να τονισθεί ότι η Γραμματεία συζήτησε διεξοδικά τρόπους ώστε να υπάρξει άνοιγμα στην κοινωνία με την συμμετοχή πολιτών στο σχεδιασμό όχι μόνο των προεκλογικών δράσεων αλλά και στο «αύριο» του Δήμου. 

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» και ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας θεωρούν κεφαλαιώδους σημασίας την ενεργότερη συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας, όπως επίσης και στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής. Έτσι προτάθηκαν, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. 

Συνάντηση με Πολιτιστικούς Συλλόγους
Συνεχίζοντας τις επαφές του με φορείς της κοινωνίας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων, επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, θα συναντηθεί με εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων όλου του Καλλικρατικού Δήμου.


Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο της «Φρόντζου Πολιτεία» 


Η συνάντηση δεν περιορίζεται σε θέματα του πολιτισμού, τα οποία άλλωστε διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου, αλλά  όπως δήλωσε ο κ. Μπέγκας «θεωρούμε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους σημαντικό κύτταρο στις τοπικές κοινωνίες και πιστεύουμε πως μπορούν -υποκαθιστώντας τα παλιά συνοικιακά συμβούλια- να αποτελέσουν τον πυλώνα όχι μόνο της καταγραφής, αλλά και της αντιμετώπισης θεμάτων της καθημερινότητας, σε κάθε συνοικία της πόλης, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά». 


Να σημειωθεί πως έχει ήδη προηγηθεί επικοινωνία και πρόσκληση στους περισσότερους Πολιτιστικούς Συλλόγους, ωστόσο επειδή υπάρχει μια δυσκολία στην επικοινωνία με ορισμένους εξ αυτών, η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» και ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους - ακόμα και σε αυτούς που δεν έγινε κατορθωτό να υπάρξει τηλεφωνική επαφή-  να εκπροσωπηθούν στη συνάντηση είτε με τον πρόεδρο, είτε με οποιοδήποτε μέλος τους.


πηγή:http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου