Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ: «Ορισμένοι με θέλουν εκτός πολιτικού παιχνιδιού»




Ξεκάθαρο μήνυμα ότι παραμένει μάχιμος πολιτικός, στέλνει με συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να τον βγάλουν από το πολιτικό παιχνίδι. Μάλιστα, απορρίπτει εκ νέου τα σενάρια μετακόμισης στην Προεδρία της Δημοκρατίας....


Ο κ. Κουβέλης παραδέχεται ότι το όνομά του ακούγεται για την Προεδρία και, όπως λέει, «δεν ακούγεται εντελώς καλοπροαίρετα, διότι ορισμένοι θα ήθελαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς εκτός πολιτικού παιχνιδιού».

Για τις δημοσκοπήσεις αναφέρει ότι «καταγράφουν τη μεγάλη ρευστότητα του κομματικού συστήματος και την απόσπαση ευρύτατων μερίδων του εκλογικού σώματος από τον κύκλο επιρροής των πολιτικών δυνάμεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ποσοστά που φαίνεται να αποκτούν τα κόμματα του νέου διπολισμού, δηλαδή η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ορισμένες έρευνες κοινής γνώμης μετά βίας ξεπερνούν αθροιστικά το 30%, ενώ οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται από 26-27 έως και 43%».

Η ΔΗΜΑΡ, όπως σημειώνει, μελετά με προσοχή την εικόνα που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις τόσο για το ίδιο το κόμμα όσο και για τα άλλα κόμματα. «Το γεγονός, για παράδειγμα, ότι η ΔΗΜΑΡ παραμένει μετά τον ΣΥΡΙΖΑ το δεύτερο κόμμα σε δημοφιλία ή το ότι κατατάσσεται επίσης δεύτερη όταν οι πολίτες, αποφασισμένοι και αναποφάσιστοι, ερωτώνται ποιος ασκεί καλύτερη αντιπολίτευση, μας δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι άλλη θα είναι η τελική εκλογική εικόνα», επισημαίνει ο κ. Κουβέλης.

Τέλος, για το «Ποτάμι» υποστηρίζει ότι «η απαξίωση του κομματικού συστήματος – ή η κρίση εκπροσώπησης, αν προτιμάτε – τροφοδοτεί κινήσεις που δημιουργούνται με αντιπολιτικές ή ακόμα και απολίτικες πρώτες ύλες» και τονίζει ότι «τα όσα λέει ή δεν λέει το «Ποτάμι» αποτελούν νεολαϊκισμό και σκόπιμη ασάφεια».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου