Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Αντιδημοκρατικό και απαράδεκτο το "λουκέτο" στην ΕΡΤ

Οι αυταρχικές αποφάσεις δεν είναι μεταρρυθμίσεις


"Οι αυταρχικές αποφάσεις δεν είναι μεταρρυθμίσεις" σημειώνει με ανακοίνωση ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων και μέλος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Οικονόμου και χαρακτηρίζει την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Οικονόμου έχει ως εξής: 
"Η χθεσινή απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για το λουκέτο στην ΕΡΤ είναι καταρχήν αντιδημοκρατική και απαράδεκτη. Προσπαθεί να δείξει ότι έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην φανούν οι προσωπικές του ευθύνες για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων.
Το γεγονός ότι σε μία νύχτα έμειναν χιλιάδες εργαζόμενοι στο δρόμο και ο τρόπος που έγινε, επιβάλλει σε όλους μας να σκεφτούμε και να δράσουμε ανάλογα.
Είναι η υποκρισία και η αναβλητικότητα που έφεραν τον αυταρχισμό του Σαμαρά. Στη χθεσινή μέρα δεν φτάσαμε ξαφνικά.
Είχαν προηγηθεί προσπάθειες που μιλούσαν για την ανάγκη εξυγίανσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, φωνές που τότε έτυχαν αποδοκιμασίας. Και θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν τραγικό να βλέπουμε αυτούς που με τις χρόνιες κομματικές πρακτικές τους συνέβαλαν στην αποσάθρωση και κομματικοποίηση της ΕΡΤ δημιουργώντας παραμάγαζα, να χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα. Κάπως έτσι φτάσαμε στα όρια της χρεοκοπίας. 
Το αναφέρω έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που υπήρχαν πριν από 22 μήνες και της στάσης που είχε κρατήσει ο καθένας εξ ημών.
Τι πραγματικά μπορεί να γίνει, όμως, τώρα; Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η αυταρχική απόφαση του Σαμαρά δεν είναι μεταρρύθμιση. Οι μεταρρυθμίσεις οφείλουν να είναι προοδευτικές, να έχουν κοινωνική αποδοχή, να είναι δίκαιες και να δουλεύουν υπέρ της Δημοκρατίας μας.
Στις αρχές του 2012 η επιτροπή υπό τον Νίκο Αλιβιζάτο, παρέδωσε ένα πόρισμα που περιέγραφε ένα ρεαλιστικό και δίκαιο σχέδιο για την εξυγίανση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αυτό θα πρέπει να γίνει ο οδηγός μας.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όχι έναν κομματικό φορέα, που θα αγκαλιάζει τη φωνή του κέντρου και της περιφέρειας, που θα προάγει τον πολιτισμό και που θα μας μαθαίνει να λύνουμε τα προβλήματα πριν γίνουν γόρδιοι δεσμοί.
Η Δημοκρατική Αριστερά σ’ αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβει καίριες πρωτοβουλίες" καταλήγει η ανακοίνωση.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου