Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η… μοιρασιά! και το τέλος της κεντροαριστεράς



Εκείνο που πιέζει αυτή τη στιγμή την Ιπποκράτους είναι να καταλήξουν στην λίστα με τους υπουργοποιήσιμους έτσι ώστε ο ανασχηματισμός να γίνει το συντομότερο και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει το 1/3 του υπουργικού συμβουλίου και όλα συνηγορούν υπέρ της ανάληψης θέσης από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος. Εννοείται πως όλοι οι στενοί συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου ράβουν ήδη κοστούμια και μάλιστα για κρίσιμα υπουργεία! Οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο έτσι ώστε ίσως και την Δευτέρα να γίνουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις από το επιτελείο του Ευ. Βενιζέλου οι πιθανότεροι να υπουργοποιηθούν είναι μεταξύ άλλων οι εξής: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Συμεών Κεδίκογλου, Βασίλης Κεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Στην Ιπποκράτους θεωρούν βέβαιο ότι η εσωκυβερνητικές αναταράξεις θα τερματιστούν μετά τη νέα συμφωνία που προέκυψε μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ευ. Βενιζέλου.

Αναζητώντας το παρασκήνιο πίσω από τη διαφοροποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη ενώ όλες τις προηγούμενες μέρες διατύπωναν κοινές απόψεις, καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι στο ΠΑΣΟΚ κατάλαβαν πως η συμπόρευση δεν θα είχε συνέχεια. Από την Ιπποκράτους ήλπιζαν αυτή η ταύτιση να είχε και συνέχεια είτε ανοίγοντας τον διάλογο για την κεντροαριστερά είτε με μια απόφαση για κοινή κάθοδο στις εκλογές. Από την ΔΗΜ.ΑΡ. όμως δεν έδειχναν διατεθειμένοι να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Σήμερα θεωρείται τελειωμένη η οποιαδήποτε συζήτηση τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες και ανάλογα πως θα εξελιχθούν σε πολιτικό επίπεδο οι συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου