Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Νέα κυβέρνηση: Είδα το πιο συγκλονιστικό όνειρο!

Γράφει ο Δημήτρης Μπουραντάς*
Είδα ίσως το πιο συγκλονιστικό όνειρο της ζωής μου τη Δευτέρα το βράδυ μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης. Ήταν όλοι εκεί σε μια απέραντη πλατεία. Άνεργοι, πτωχευμένοι και στα όρια της πτώχευσης επιχειρηματίες, συνταξιούχοι, νέοι, πλούσιοι και φτωχοί. Με τα χέρια ψηλά κοιτούσαν το γαλάζιο ουρανό και ζητωκραύγαζαν. Ευγνωμονούσαν το Θεό για το θαύμα που θα σώσει τη χώρα και θα εξασφαλίσει ένα ονειρεμένο μέλλον.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους. Τέλος στους κομματικούς μηχανισμούς και στις κομματικές συντεχνίες, στις πελατειακές σχέσεις, στη δημαγωγία, στην ανευθυνότητα, στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Νέες νοοτροπίες, νέες αξίες, νέες ικανότητες, νέος λόγος, νέες ιδέες, νέο όραμα για μια Ελλάδα πρότυπο και πρωτοπόρα.
Σε μια πολύ ψηλή εξέδρα τα 43 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης, δεν θύμιζαν τίποτα παλιό. Με φωτοστέφανα ως μια δεμένη ομάδα, σαν μια γροθιά, αποφασισμένη και ικανή να χτίσει την Ελλάδα που το σαθρό πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης με τις κακές κυβερνήσεις, το ανίκανο και ανέντιμο πολιτικό προσωπικό κατέστρεψαν τη χώρα. Παρουσίαζαν ένα εθνικό στρατηγικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, ψωμί, παιδεία, ελευθερία για εθνικό σύστημα υγείας, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική κυριαρχία, εκσυγχρονισμό, επανίδρυση του κράτους, διαφάνεια, πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, της μαύρης οικονομίας, επανεκκίνηση της οικονομίας, Ζάπεια, επενδύσεις, ελληνικό BBC, κάθαρση και στη φυλακή όσοι χρηματίστηκαν. Ένα βήμα μπροστά έστεκαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος, ως αυθεντικοί και πεφωτισμένοι ηγέτες. Απελευθερωμένοι από την οικογενειοκρατία του Καραμανλή και του Παπανδρέου που τους ανέδειξε σε ηγεμόνες. Τα πλήθη ριγούσαν από συγκίνηση, χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον. Καμάρωναν και χειροκροτούσαν τους σωτήρες που μας έστειλε ο παντοδύναμος. Επιτέλους, ένα πολιτικό σύστημα που μας αξίζει. Για ένα ονειρεμένο μέλλον.
Κάποια στιγμή είδα έναν να έρχεται ένας τρελός κατά πάνω μου και να μου φωνάζει δυνατά: ξύπνα στο δρόμο σου θα συναντήσεις πολλά απορριματοφόρα που πάνε για τις χωματερές και θ’ αργήσεις να πας στο μάθημα.
* Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι Καθηγητής, Συγγραφέας και Πρόεδρος του κόμματος «Κοινωνία Αξιών»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου