Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ικανοποιημένος με την απόφαση του ΣτΕ ο Φώτης Κουβέλης

Ικανοποιημένος με την απόφαση του ΣτΕ ο Φώτης Κουβέλης

«Η απόφαση του ΣΤΕ για την ΕΡΤ, επιτάσσει να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι συχνότητες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα», δήλωσε μετά το τέλος της πολύωρης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, από τα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου, όπου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς τα κορυφαία ηγετικά στελέχη του κόμματος και ανέμεναν την έκβαση της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, τα οποία ενημέρωσε αμέσως μετά, έθεσε στην συνάντηση του Μεγάρου Μαξίμου με απόλυτο τρόπο την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ανέφερε ότι δεν έγινε κανενός είδους διαπραγμάτευση για θέμα αντιπροεδρίας και κυβερνητικών θέσεων, και τους είπε ότι τα ζητήματα της λειτουργίας της κυβέρνησης και του ανασχηματισμού θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση των τριών αρχηγών την προσεχή Τετάρτη.

Ο κ. Κουβέλης στις δηλώσεις του πρόσθεσε ότι όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ θα πρέπει να βγουν στον αέρα καθώς είναι δικαίωμα των πολιτών στον πολιτισμό, τη μόρφωση και τον πολιτικό διάλογο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάλεσε τον πρωθυπουργό να θέσει σε κίνηση την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και αμέσως μετά να δρομολογηθούν ο εξορθολογισμός και η αναδιοργάνωσή της. «Αποδείχθηκε ότι κανένας δεν μπορεί να λειτουργήσει με μονομέρεια, όπως μονομερώς προχώρησε ο κ. Σαμαράς χωρίς τις υπογραφές τεσσάρων υπουργών», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Επεσήμανε ακόμη ότι η ΔΗΜΑΡ δεν είναι εναντίον των μεταρρυθμίσεων αλλά επισπεύδουσα δύναμη για αυτές . «Ο πρωθυπουργός έχει την απόφαση του ΣΤΕ και πρέπει να την αξιοποιήσει για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου