Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ράβουν… κοστούμια στην Ιπποκράτους



Μόνο χαλάρωση δεν περιλαμβάνει το τριήμερο για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς οι διαβουλεύσεις και οι ζυμώσεις για τη νέα προγραμματική συμφωνία και τον ανασχηματισμό είναι πυρετώδεις. Με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι οι αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης θα είναι σημαντικές, στην Ιπποκράτους ήδη ράβουν… κουστούμια οι «υπουργοποιήσιμοι».
Αυτό που θεωρείται δεδομένο
είναι πως μετά τη συμφωνία των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου να πορευτούν από κοινού, το Κίνημα θα συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη. Στο πλαίσιο αυτό, ακούγονται ήδη μια σειρά από «πράσινα» στελέχη που θα μπορούσαν να πάρουν θέση στο νέο σχήμα, με πρώτο και καλύτερο του Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος άφησε έργο στο υπουργείο Περιβάλλοντος ασχολούμενος με τα ενεργειακά και συγκεκριμένα τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που υπάρχουν στο ελληνικό υπέδαφος. Βέβαια, το να καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς από πλευράς ΝΔ την διεκδικεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ενα ακόμη πρόσωπο που θα ήθελε να αξιοποιήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος χαίρει της εμπιστοσύνης του, θεωρείται από τα ανερχόμενα νέα στελέχη του Κινήματος και θα μπορούσε -όπως διαρρέουν από την Ιπποκράτους- να είναι ο υφυπουργός που θα αναλάβει την εποπτεία για τις μεταρρυθμίσεις στην ΕΡΤ. Τέλος, ο Φίλιππος Σαχινίδης ακούγεται και αυτός για τα παραγωγικά υπουργεία, έχοντας κάνει καλή δουλειά στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ χαίρει εκτίμησης τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου