Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

«Ανάγκη ανασχηματισμού και συντονιστικού σχήματος»

Nέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη ανακοίνωσε ο Ε. Βενιζέλος

Όλα τα θέματα που άνοιξαν το τελευταίο διάστημα τέθηκαν επί τάπητος στην αποψινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα συνεχιστεί την Τετάρτη, οπότε θα ληφθούν και αποφάσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η προγραμματική βάση λειτουργίας της κυβέρνησης και οι κανόνες που θα διέπουν τη λειτουργία μιας τρικομματικής κυβέρνησης. Επίσης βασικό θέμα είναι η αξιολόγηση της πορείας της χώρας.

Το θέμα της ΕΡΤ ήταν το πρώτο θέμα που συζητήθηκε στη σύσκεψη, αλλά, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, η ΕΡΤ δεν είναι το βασικό αντικείμενο της συζήτησης που κάνουν οι τρείς αρχηγοί. Το θέμα, τόνισε, είναι η ανάγκη σεβασμού της Δημοκρατίας και της Συνταγματικής τάξης, η ανάγκη λειτουργίας της κυβέρνησης ως τρικομματικής και όχι ως μονοκομματικής που θα ανέχεται τους άλλους δύο, και η ανάγκη πραγματικών μεταρρυθμίσεων και όχι προχειρότητες, αντιφάσεις και οπισθοδρομήσεις.

Για την ΕΡΤ, όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ μιας ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης που θα ψηφιστεί από τη Βουλή, η οποία θα ψηφίσει και το πλαίσιο λειτουργίας της.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου