Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Τα γκρουπ δυναμικότητας του Μουντιάλ!


Η FIFA ανακοίνωσε το πώς θα χωριστούν οι 32 ομάδες τουΜουντιάλ εν όψει της κλήρωσης που θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου (18:00) στην Μπαΐα της Βραζιλίας. Δείτε τους πιθανούς αντιπάλους της Εθνικής.....

Στο πρώτο γκρουπ τοποθετήθηκαν, όπως ήταν ήδη γνωστό, η διοργανώτρια Βραζιλία και οι επτά πρώτες ομάδες στην κατάταξη της FIFA. 

Στο 2ο γκρουπ τοποθετήθηκαν οι πέντε αφρικανικές χώρες και οι δύο εναπομείνασες της Νοτίου Αμερικής (Χιλή, Εκουαδόρ).

Στο 3ο γκρουπ χώρεσαν οι τέσσερις ασιατικές (ανάμεσά τους και η Αυστραλία), αλλά και οι τέσσερις της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής.

Τέλος, οι 9 ευρωπαϊκές που απέμεναν, τοποθετήθηκαν στο 4ο γκρουπ. Ωστόσο, η μία που περισσεύει, θα μεταφερθεί μέσω κλήρωσης στο 2ο γκρουπ, όπου υπάρχουν μόνο 7 ομάδες. Αυτό φυσικά σημαίνει πως ακόμα και η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί μαζί με τις αφρικανικές και τις δύο νοτιοαμερικανικές ομάδες.

Πάντως, η FIFA έχει θέσει την προϋπόθεση πως η ευρωπαϊκή ομάδα που θα βρεθεί στο 2ο γκρουπ δεν θα μπορεί να κληρωθεί με ευρωπαϊκή ομάδα από το 1ο γκρουπ (Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο ή Ελβετία), προκειμένου να μην υπάρξουν πάνω από δύο ευρωπαϊκές ομάδες στον ίδιο όμιλο.

Τα 4 γκρουπ δυναμικότητας του Μουντιάλ

1ο γκρουπ
Βραζιλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Κολομβία, Γερμανία, Ισπανία, Ελβετία, Ουρουγουάη

2ο γκρουπ
Αλγερία, Καμερούν, Χιλή, Ακτή Ελεφαντοστού, Εκουαδόρ, Γκάνα, Νιγηρία

3ο γκρουπ

Αυστραλία, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Ιράν, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Μεξικό, ΗΠΑ

4ο γκρουπ
Βοσνία, Κροατία, Αγγλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου