Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

“Ήταν όλοι εκεί”-Οι ράμπο του Υπουργείου Υγείας στα Νοσοκομεία Φιλιατών-Γ΄Χατζηκώστα-Πανεπιστημιακό.



Η αιφνιδιαστική επίσκεψη άρχισε από το Νοσοκομείο Φιλιατών την Τρίτη και στην συνέχεια στο «Γ΄Χατζηκώστα» το απόγευμα  της ίδιας μέρας, καθώς και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο  πραγματοποίησαν οι Επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας, με πιθανότερο στόχο να διαπιστώσουν αν οι εργαζόμενοι βρίσκονται στις θέσεις τους.
Τα παρουσιολόγια βγήκαν παρότι οι ίδιοι είχαν αναφέρουν πως βασικός σκοπός της επίσκεψης  είναι…


 ο έλεγχος και η καταγραφή των προβλημάτων λειτουργίας των νοσοκομείων.
Αυτό μάλλον δεν τους απασχόλησε ιδιαίτερα.... Άλλωστε αν ήταν αυτός ο σκοπός τότε θα έπρεπε να σημειώσουν όχι παρουσίες αλλά απουσίες. Τις θέσεις δηλαδή που μένουν κενές και τις ελλείψεις σε προσωπικό γεγονός που απειλεί τη λειτουργία των νοσοκομείων.
 Οι Επιθεωρητές κάλεσαν τους εφημερεύοντες γιατρούς να περάσουν να υπογράψουν στο παρουσιολόγιο!!! Κι αυτό που ακολούθησε ήταν ο συνωστισμός έξω από τα γραφεία.
Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει:
«Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΙ και άλλοι ανώτεροι διοικητικοί παράγοντες του νοσοκομείου υποστήριξαν την εξευτελιστική και αναξιοπρεπή διαδικασία του συνωστισμού των γιατρών της εφημερίας έξω από το γραφείο Διευθυνούσης για να υπογράψουν στο παρουσιολόγιο των επιθεωρητών» σημειώνει.
Η ΕΙΝΗ καυτηριάζει την πρακτική αυτή υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία ελέγχου σκοπό έχει να τρομοκρατήσει το προσωπικό και όχι να λύσει προβλήματα.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
Δεν γνωρίζουμε αν διαπίστωσαν την έλλειψη των τραυματιοφορέων, τους εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτές κλπ, που δεν τους χορηγείται η ημεραργία (ρεπό) ή ακόμα και η κανονική άδεια, αν είναι ασφαλής η εφημερία με εφημερεύοντες από το σπίτι, ενώ στην κλινική νοσηλεύονται ασθενείς, αν ζωτικές ειδικότητες  ανεπαρκούν από προσωπικό (όπως πχ το αγγειοχειρουργικό), αν οι γιατροί που εφημερεύουν παραμένουν για μήνες απλήρωτοι.
Η διαδικασία αυτή των «ελέγχων» περισσότερο μοιάζει με προσπάθεια τρομοκράτησης του ιατρικού και λοιπού προσωπικού, παρά με καταγραφή προβλημάτων, που η ίδια πολιτική της κυβέρνησης διογκώνει καθημερινά πετσοκόβοντας τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και των ΚΥ.
Άρα, καμία σχέση δεν έχει ο έλεγχος αυτός με τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς, που περνούν πολλές ώρες αναμονής στα ιατρεία, που βάζουν όλο και βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια και φάρμακα.
Ας μας διαψεύσει το Υπουργείο κοινοποιώντας στα νοσοκομεία τα πορίσματα των επιθεωρητών που διενεργούν τους ελέγχους αυτούς.

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου