Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ιωάννινα:Πανηπειρωτική Πανυγειονομική τρίωρη στάση : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου {ΦΩΤΟ}


Αν και είχε ανακοινωθεί πριν λίγες μέρες η υπαναχώρηση-αναστολή του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με την διαθεσιμότητα διαφόρων κλάδων στα Νοσοκομεία, με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε η κινητοποίηση της Πανηπειρωτικής Πανυγειονομικής τρίωρης στάσης εργασίας την ΠΕΜΠΤΗ 19/12/2013 και η Συγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην συγκέντρωση και μετά στην πορεία συμμετείχαν εργαζόμενοι και γιατροί από τα…


Νοσοκομεία τα Κ.Υ. και τα Προνοιακά ιδρύματα της Ηπείρου.

Συμμετείχαν τα Νοσοκομεία, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Γ΄ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ, Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ, Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΙΔΡΥΜΑ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και εργαζόμενοι από τα Κ.Υ. της Ηπείρου.
   
Επιτροπή αποτελούμενη από μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και εκπροσώπους των Οδηγών συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγεία στην Ήπειρο.  

Επισήμαναν  στον Περιφερειάρχη  ότι μέσω των καταργήσεων υπηρεσιών και Νοσοκομείων επιχειρεί η κυβέρνηση να θέσει σε διαθεσιμότητα πολυάριθμο υγειονομικό προσωπικό γράφοντας και σβήνοντας κάθε φορά ειδικότητες, κλάδους και υπηρεσίες.

Εργαζόμενοι μας ανέφεραν:

Υπάρχει υπαναχώρηση και πάγωμα σε εξαγγελθείσες διαθεσιμότητες που δείχνει ότι οι Αγώνες έχουν αποτέλεσμα.

Όμως όλα τα προαναφερθέντα βρίσκονται στο τραπέζι των κυβερνητικών ζημώσεων με την πολιτική δεδομένη, λόγω των δεσμεύσεων στη ΤΡΟΪΚΑ (συρρίκνωση δαπανών, βίαιες ανατροπές του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας, διαθεσιμότητες πολυάριθμου υγειονομικού προσωπικού).

Μάλιστα η καταγραφή από τις Υγειονομικές Περιφέρειες του ΥΕ και ΔΕ προσωπικού των υποστηρικτικών υπηρεσιών συνεχίζεται προκειμένου να καταργηθούν κλάδοι, υπηρεσίες και το προσωπικό μέσω διαθεσιμοτήτων να διατεθεί σε άλλες ειδικότητες εντός των ιδίων Νοσοκομείων (παρά τα όσα μας είπε ο Υπουργός).

Οι 950 Διαθεσιμότητες από τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας είναι προ των πυλών.
Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου