Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ρόδι για υγεία και άψογη σιλουέτα


Ρόδι για υγεία και άψογη σιλουέτα

Αν δεν έχετε εντάξει το... τυχερό φρούτο στη διατροφή σας, δώστε του μια ευκαιρία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα οφέλη του είναι πολλαπλά.


Είναι η εποχή του. Συνεπώς βρίσκεται σε αφθονία και δεν κοστίζει ακριβά. Τα κίνητρα για να προσθέσετε το ρόδι στο …



διαιτολόγιό σας, φαίνεται πως είναι πολλά. Τουλάχιστον αυτό έδειξε πληθώρα μελετών.

Ρίξτε μια ματιά στις θαυματουργές του ιδιότητες:

Θωρακίζει τον οργανισμό: Το συγκεκριμένο φρούτο είναι άριστη πηγή βιταμίνης C. Η τελευταία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, κρατώντας μακριά μας τα κρυολογήματα της εποχής. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα μόλις ρόδι είναι αρκετό για να καλύψει το 40% των ημερήσιων αναγκών στη συγκεκριμένη βιταμίνη.

Προστατεύει σημαντικά όργανα: Σύμφωνα με πολλές μελέτες, οι πορφυροί σπόροι του ροδιού κρατούν την κακή χοληστερόλη αλλά και την πίεση σε χαμηλά επίπεδα, πράγμα που θωρακίζει και την καρδιά. Πρόσφατη έρευνα έδειξε επίσης ότι ο χυμός ροδιού συμβάλλει στην υγεία των νεφρών, αφού απαλλάσσει τον οργανισμό από τις απειλητικές τοξίνες. Τέλος προστατεύει το συκώτι αλλά βοηθά και στην αναγέννησή του όποτε υπάρχει βλάβη.

Επίσης προάγει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, μπλοκάροντας την πρόοδο ασθενειών του πνεύματος, όπως το Αλτσχάιμερ, ενώ, εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε ελλαγικό οξύ και πολυφαινόλες, ανακουφίζει όλους όσοι πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα.

Αδυνατίζει: Εκτός των άλλων, το ρόδι μπορεί να γίνει ο απόλυτος σύμμαχος για αδύνατο κορμί. Με ποιο τρόπο; Διατηρεί σε κανονικά επίπεδα την ποσότητα της γλυκόζης στο αίμα και σε χαμηλά την έκκριση ινσουλίνης βάζοντας φωτιά στο μεταβολισμό.

Αναζωογονεί το δέρμα: Ένα ακόμα κίνητρο για να πιείτε ένα χυμό ροδιού ή να πασπαλίσετε με σπόρους τη σαλάτα σας είναι η πληθώρα αντιοξειδωτικών που περιέχει. Αυτά διαθέτουν αντιγηραντικές ιδιότητες, αφού δεσμεύουν και απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες χαρίζοντας στην επιδερμίδα λαμπερή και νεανική όψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου