Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ιωάννινα:Μαριλένα Κοππά-Το μέλλον την Ευρώπης πρέπει να είναι προοδευτικό


«Το μέλλον την Ευρώπης πρέπει να είναι προοδευτικό, αν θέλει να έχει μέλλον», σημείωσε από τα Γιάννενα, η Ευρωβουλευτής μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκ νέου υποψήφια ευρωβουλευτής με την Δημοκρατική Αριστερά, Μαριλένα Κοππά.

Η κ. Κοππά, που κατάγεται από την Πωγωνιανή, βρέθηκε στα Γιάννενα στο πλαίσιο της....

προεκλογικής περιοδείας και συνοδευόμενη από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, τονίζοντας την ανάγκη ουσιαστικής συζήτησης ενόψει των εκλογών.
«Το πραγματικό διακύβευμα δεν συζητείται, αν και το μεγαλύτερο μέρος των αποφάσεων που αφορούν τη ζωή του Έλληνα πολίτη κρίνεται στις Βρυξέλλες. Άρα, έχει μεγάλη σημασία ποιες δυνάμεις θα πάνε, αν θα είναι συντηρητικές ή προοδευτικές, αν θα συνεχίσουν την πολιτική της κας Μέρκελ ή αν θα φέρουν μπροστά δυνάμεις με προοδευτικό πρόσημο.
Επίσης, έχει σημασία ποιοι θα εκλεγούν στην Ευρωβουλή, αν έχουν γνώσεις να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις και διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς σήμερα η προεκλογική αντιπαράθεση γίνεται περισσότερο με επικοινωνιακούς και προσχηματικούς όρους, παρά με συζήτηση ουσίας.
Με τη ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία προσπαθούμε να προβάλλουμε το πραγματικό διακύβευμα, την ανάγκη για μια άλλη Ευρώπη, ώστε να έχουμε μια άλλη Ελλάδα. Την ανάγκη για μια Ευρώπη δίπλα στην κοινωνία και όχι απέναντι. Δυστυχώς σε αυτό το κλίμα που υπάρχει, σε ένα διάλογο κωφών, όπου ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντιπαρατίθεται σε όρους μαύρου – άσπρου, φωνές μετριοπάθειας και προόδου είναι δύσκολο να ακουστούν.
Ξέρουμε ότι η μάχη είναι δύσκολη, αλλά θα τη δώσουμε σε κάθε άκρη της Ελλάδας, μέχρι τέλους», σημείωσε. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία συντάσσεται με την ομάδα των σοσιαλιστών και δημοκρατικών με στόχο μία Ευρώπη προοδευτική και χωρίς τη μονόπλευρη λιτότητα.
«Με αυτή την ομάδα που είναι πρώτη αυτή τη στιγμή στις δημοσκοπήσεις για την προεδρία της ευρωπαϊκής επιτροπής θα ασχοληθούμε με την ανεργία, την ανάπτυξη, τους νέους, θα μιλήσουμε για καινοτομία, για έρευνα και για το μέλλον της Ευρώπης, το οποίο πρέπει να είναι προοδευτικό, αν θέλουμε η Ευρώπη να έχει μέλλον», σημείωσε.

Η κα Κοππά δεν παρέλειψε να εξάρει το σημαντικό έργο του πατέρα Αντώνιου που πρόσφατα προχώρησε στη λειτουργία παραρτήματος της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή, χαρακτηρίζοντας τη δράση αυτή «αιμοδότη» της ακριτικής περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου