Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΔΗΜΑΡ: Ενοποίηση της Κεντροαριστεράς ζητά ο Κουβέλης


Ενοποίηση της Κεντροαριστεράς ζητά ο Κουβέλης
Πρωτοβουλία για ενοποίηση της Κεντροαριστεράς στη βάση συγκεκριμένου κυβερνητικού προγράμματος μετά τις ευρωεκλογές προαναγγέλλει ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σκοπεύει να απευθύνει πρόταση συνεργασίας σε όλους όσοι «κατανοούν ότι η χώρα θα πρέπει να κινηθεί σε προοδευτική κατεύθυνση», όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Μιλώ για συμπαράταξη....


Για ανασύνταξη όλου του χώρου, στη βάση βέβαια συγκεκριμένου προγράμματος, διότι η εναλλακτική πρόταση εξουσίας είναι το μεγάλο ζητούμενο» αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Κουβέλης, ενώ ερωτηθείς γιατί δεν συναίνεσε ώστε να υπάρξει αυτή η συμπαράταξη πριν από τις ευρωεκλογές, εξηγεί ότι «η προσπάθεια που καταβλήθηκε για την ενοποίηση της Κεντροαριστεράς, με όποια αποτελέσματα είχε, επιχειρήθηκε να ετεροκαθοριστεί». «Θεωρώ ότι χρειάζεται μια προσπάθεια αυθεντική και με συμμετοχή της κοινωνίας» προσθέτει.

Ως προς την προοπτική αυτής της προσπάθειας, ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι «αν η Κεντροαριστερά ενωθεί όπως περιγράφω, θα αποτελεί η ίδια εναλλακτική πρόταση εξουσίας για την Ελλάδα, γιατί είναι η κοινωνική πλειοψηφία. Ο στόχος είναι να μετακινηθεί ο άξονας της πολιτικής (…) από τη συντηρητική θέση που σήμερα βρίσκεται σε μια ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση. Και βέβαια προϋποθέτει οπωσδήποτε εκλογές για να υπάρξει λαϊκή νομιμοποίηση».


Δείτε όλη την συνέντευξη ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου