Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ποινή φυλάκισης δύο ετών για το δάσκαλο της Άρτας



Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή ήταν η ποινή που επέβαλε το Πλημμελειοδικείο Άρτας στον δάσκαλο, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία σε βάρος του για εντολή στους μαθητές του να χαστουκίσουν συμμαθητή τους επειδή έκανε φασαρία στην τάξη.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της επικίνδυνης …

σωματικής βλάβης, της κατ' έργω εξύβρισης και της παράνομης κατακράτησης, ενώ ήδη στον 50χρονο εκπαιδευτικό έχει επιβληθεί και ποινή προσωρινής αργίας από το Υπουργείο Παιδείας. Δικαιωμένη δήλωσε η οικογένεια δια της δικηγόρου της μητέρας.

Να σημειωθεί ότι αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη απο κόσμο. Κατατέθηκαν μαρτυρίες που έκαναν λόγο για παρότρυνση απο πλευράς του δασκάλου στα παιδιά να συγκρατήσουν το συμμαθητής τους για να μη βγεί εκτός αίθουσας.

Η μητέρα του 8χρονου στην κατάθεσή της αναφέρθηκε στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά το περιστατικό το παιδί της. Να σημειωθεί ότι, όπως προέκυψε απο την κατάθεση μητέρας ενός απο τα παιδιά που είχαν εντολή απο τον δάσκαλο να χαστουκίσουν τον συμμαθητή τους, πως ο εκπαιδευτικός έλεγε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του συμβάντος "και λίγες έφαγες". 

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν διαδραματίστηκε κανένα περιστατικό και πως ό,τι παρουσιάστηκε,  έγινε στο πλαίσιο ενός τσακωμού μεταξύ των παιδιών.

Αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν η κατάθεση του υποδιευθυντή του σχολείου,  ο οποίος είπε πως δεν ενημερώθηκε καν την ίδια ημέρα για το περιστατικό και την επόμενη ημέρα δεν το θεώρησε σοβαρό ώστε να ασχοληθεί με αυτό.


Οι συνήγοροι του εκπαιδευτικού εκδήλωσαν την πρόθεση να ασκήσουν έφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου