Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Θ. Μπέγκας: "Δίνω τον αγώνα σε όποιο γήπεδο επιλέξει η Γραμματεία"

1204545410.jpg
«Ελπίζω να μην μου ζητηθεί και δήλωση του νόμου 105! Δεν χρειάζεται να επανέλθω σε αυτό το θέμα έχει απαντηθεί επαρκώς όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα. Κυρίως με αυτά. Κατέθεσα την υποψηφιότητα μου στην παράταξη, σεβάστηκα απόλυτα τις διαδικασίες της Γραμματείας. Τη μάχη της πολιτικής μου πρότασης για την επόμενη μέρα του Δήμου τη δίνω μέσα στην παράταξη, μαζί με την παράταξη».

Tέλος έβαλε σήμερα ο Θωμάς Μπέγκας  σε κάθε σενάριο διάσπασης της...


«Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα δηλώνοντας πως θα συνεχίσει, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην κούρσα για την ανάδειξη του επικεφαλής, να δίνει τον αγώνα του μέσα και μαζί με την παράταξη. Ο κ. Μπέγκας δεν έκρυψε την επιθυμία του να είναι η κοινωνία αυτή που θα επιλέξει τον επικεφαλής μέσα από μια διαδικασία ανοιχτής ψηφοφορίας, ωστόσο είπε πως δε θα έχει πρόβλημα οποιοσδήποτε άλλος τρόπος επιλεγεί. 

«Έχει σημασία να υπογραμμίσω ότι ποτέ δεν παρενέβην στο έργο της γραμματείας.  Δεν έφερα αντίρρηση σε καμία επιλογή. Ακόμα κι όταν επρόκειτο για επιλογές που -ας το πούμε έτσι- ίσως θα μπορούσε να θεωρήσει κάποιος ότι δεν θα με ευνοούσαν. 

Θέλετε δημοσκόπηση; Δημοσκόπηση.
 Θέλετε κάλπες στην παράταξη; Πάμε στην ολομέλεια.
Θέλετε κάλπες στην κοινωνία; Πάμε.
Για να μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους μιας και είναι επίκαιρο, είπα δίνω τον αγώνα σε όποιο γήπεδο θέλετε, όπου επιλέξετε. 

Δεν είμαι εγώ αυτός που παρακωλύει τις διαδικασίες, που υπαναχωρεί, που φέρνει προσκόμματα. Δεν είμαι εγώ αυτός που έχει ηγεμονική αντίληψη. 
Απλά δική μου πεποίθηση από την αρχή ήταν πως οι ανοιχτές κάλπες σηματοδοτούν το άνοιγμα στην κοινωνία για μια παράταξη δημοκρατική, ανοιχτή, που δεν φοβάται τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αιχμές κατά Φίλιου
Παρά τη σαφή προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, πάντως, δεν έλειψαν οι αιχμές κατά του Φ. Φίλιου, τον οποίο κατηγόρησε για παρεμβάσεις προς τη Γραμματεία, ενώ αιχμές άφησε και για την «Πρωτοβουλία των Πέντε», σημειώνοντας πως θα ήταν δεοντολογικό η συμμετοχή να περάσει μέσα από την παράταξη.
«Είναι καλοδεχούμενοι οι τέσσερις Δήμαρχοι στην πόλη μας αλλά θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ κανένα όργανο της παράταξης για την επιλογή του κ. Φίλιου να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία αυτή. Είναι προσωπική του επιλογή.

Ποιος αποφάσισε ότι μοναδική αναφορά της παράταξης είναι η κίνηση των 5; Γιατί είναι 5 κι όχι 105 Δήμαρχοι;  Προφανώς και δεν διαφωνούμε στη βασική αρχή της αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης. Αλλά μόνο οι 5 την πρεσβεύουν;  Εν πάση περιπτώσει, ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη την εκδήλωση η ολομέλεια ήταν μια μέρα νωρίτερα και θεωρώ ότι δεν δημιουργούσε πρόβλημα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μπέγκας ρωτήθηκε για την ενόχληση που εκφράστηκε από τον κ. Φίλιο στην δήλωση του πως δεν «χαρίζει» την παράταξη, διευκρινίζοντας πως η έκφρασή του  δεν υποδηλώνει κανενός είδους ιδιοκτησιακή αντίληψη για την παράταξη. 


«Διατύπωσα αυτή την έκφραση με συγκεκριμένη στόχευση. Εσείς το γνωρίζετε καλύτερα από μένα, ότι αυτό την αρχή υπήρχαν διαρροές και μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα για το ότι ο Μπέγκας θέλει να διασπάσει την παράταξη, ότι φεύγει. Κι αν θέλετε ορισμένες τακτικές επεδίωκαν να με ωθήσουν σε αυτό.  Δεν είναι το θέμα ποιος ήρθε πριν, ποιος ήρθε μετά, ποιος έχει περισσότερους αριθμούς. Το μεγάλο στοίχημα είναι πώς αυτή η παράταξη για την οποία δουλέψαμε όλοι μαζί να μπορέσει να αναζωογονηθεί, και σε συνθήκες του σήμερα να εκφράσει μια νέα κοινωνική συμμαχία», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου