Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της γυμναστικής: Φαγούρα, «μαχαιριές», κοκκίνισμα και άλλα περίεργα



Η συχνή άσκηση κάνει καλό στον ανθρώπινο οργανισμό. Το «φωνάζουν» γιατροί, διατροφολόγοι ακόμα και ψυχολόγοι. Προκαλεί ευδαιμονία και μακροζωία. Ωστόσο, η άθληση μπορεί να προκαλέσει, κάτω φυσικά από ορισμένες συνθήκες, πέντε περίεργα «συμπτώματα».

Πόνους στα πλευρά, καταρροή στη μύτη, ακόμα και επιθυμία για...

 τουαλέτα μπορεί πολλές φορές να σας χαλάσουν λίγο τη διάθεση κατά τη διάρκεια της άσκησης. Τι συμβαίνει όμως στον οργανισμό την ώρα εκείνη;

«Μαχαιριές» στα πλευρά
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ενοχλήσεις αυτές ίσως οφείλονται στους σπασμούς του διαφράγματος λόγω γρήγορης αναπνοής, ενώ η κατανάλωση φαγητού λίγο πριν την άσκηση δυσχεραίνει την κατάσταση.

Καταρροή
Η άσκηση, ειδικά σε συνθήκες κρύου και ξηρού αέρα, μπορεί να οδηγήσει σε καταρροή, μια κατάσταση που συχνά αποκαλείται ρινίτιδα λόγω άσκησης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αυξημένη αναπνοή από τη μύτη κατά τη διάρκεια της άσκησης ξηραίνει τις μεμβράνες της μύτης, που προστατεύουν τη ρινική κοιλότητα από την καταρροή.

Επιθυμία για... τουαλέτα
Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα σας στέλνει αίμα από τα σπλάχνα στους μύες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει την επιθυμία για τουαλέτα. Μάλιστα, σύμφωνα με το onmed, η αφυδάτωση και το άγχος πριν από κάποιον αγώνα μπορεί να κάνει μεγαλύτερο το πρόβλημα.

Κόκκινο πρόσωπο
Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στη λειτουργία των τριχοειδών αγγείων, των μικρών αιμοφόρων αγγείων κοντά στην επιφάνεια του δέρματος σας που διαστέλλονται κατά τη διάρκεια της άσκησης για να διατηρήσουν το σώμα σας δροσερό. Οι άνθρωποι με ευαίσθητο δέρμα μπορεί να κοκκινίσουν περισσότερο και να μείνουν έτσι για πιο πολύ χρόνο.

Φαγούρα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κνίδωση συχνά προκαλείται από τον ιδρώτα και την αυξημένη θερμοκρασία του σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου