Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από Γ. Παπανδρέου

Αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από Γ. Παπανδρέου
Ο Γιώργος Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιας με τη ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά, «Το Αύριο Αργεί Πολύ: Για τη Σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση» στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».

«Αντισυμβατικές αποφάσεις έχω πάρει πολλές φορές στη ζωή μου και ίσως επειδή συνηθίζω να σκέφτομαι και να δρω μη συμβατικά. Αλλά δεν….

περίμενα η παρουσίαση ενός βιβλίου για τη σοσιαλδημοκρατία να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση», σχολίασε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ουσιαστικά τον λόγο για τον οποίο έδωσε το παρών στην εκδήλωση, αναφέροντας πως πρόκειται για το βιβλίο μιας επιστήμονος και πολιτικού με την οποία έχει ο ίδιος δουλέψει δύο δεκαετίες.
Όπως είπε, δεν περίμενε η συζήτηση αυτή «να προκαλέσει τέτοια προσμονή αλλά και τόση ανησυχία σε διάφορους κύκλους». «Ίσως είναι σημάδι των καιρών», πρόσθεσε.
«Ο φόβος αποτελεί κακό σύντροφο. Δεν πρέπει να κρίνουμε τα πάντα, μέσα από το πρίσμα της μικροπολιτικής», σχολίασε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά της Χαριλάου Τρικούπη, λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται οι Έλληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου αλλά δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΟΚ έκανε το εθνικό του καθήκον. Υποστήριξε ακόμη ότι δεν ζητάει δικαίωση και πως από δω και στο εξής χρειάζεται να έχει «ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο, διασφαλίζοντας την πολιτική σταθερότητα».

Διαψεύδουν «υπόγειες διαδρομές» Κουβέλης - Κοππά

Διαψεύδοντας τη φημολογία περί υπόγειων διαδρομών με τον πρώην πρωθυπουργό, ο Φώτης Κουβέλης, δήλωσε πως αφήνει «άλλους» να κουβαλούν στο πολιτικό μυαλό τους «Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες». Είπε επίσης, ότι μετέχει με ιδιαίτερη χαρά στην παρουσίαση του βιβλίου, μαζί με τον «φίλο Γιώργο Παπανδρέου».

Αναφορικά με τις διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως παρά τις επιφυλάξεις και τη δικαιολογημένη καχυποψία που υπάρχει, χρειάζεται η σοσιαλδημοκρατία να επιστρέψει στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πρόσθεσε επίσης, πως για να πάρει σάρκα και οστά ο στόχος για «μια άλλη Ευρώπη» χρειάζεται το πλατύ ρεύμα του δημοκρατικού σοσιαλισμού, «που θα ξαναβάλει στο παιχνίδι τις ξεχασμένες αξίες και τις παραμελημένες αρχές».


Η κ. Κοππά, ξεκίνησε την ομιλία της, λέγοντας εμφατικά, «είναι ένα βιβλίο, είναι ένα βιβλίο, είναι ένα βιβλίο», προσπαθώντας έτσι να κάνει ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είχε άλλες, κρυφές πολιτικές προεκτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου