Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ιωάννινα: Μπόμπολας, Κόκκαλης και Περιστέρης δίνουν την μάχη για τα σκουπίδια

Μπόμπολας, Κόκκαλης και Περιστέρης δίνουν την μάχη για τα σκουπίδια
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την διαχείριση απορριμμάτων στη Ήπειρο όπου πέντε υποψήφιοι υπέβαλλαν τις δεσμευτικές προσφορές τους.

Οι πέντε υποψήφιοι είναι οι:…


1.    ARCHIRODON GROUP NV – INTRAKAT – ENVITEC
2.    ΤΟΞΟΤΗΣ
3.    ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
4.    ΕΡΕΤΒΟ-ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ-ΕΓΝΩΝ
5.    ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΗΛΕΚΤΩΡ

Το έργο επεξεργασίας απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση για την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας, συνδυάζοντας την περιβαλλοντική προστασία με την ανάπτυξη βιώσιμων έργων. 

Ταυτόχρονα αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη συμμόρφωση της χώρας μας προς τις ευρωπαϊκές οδηγίες και την εθνική νομοθεσία αναφορικά με την διαχείριση των αστικών απορριμμάτων.

Το έργο εγκρίθηκε από τη Διϋπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) τον Μάρτιο του 2013. Ο διαγωνισμός διενεργείται από την Περιφέρεια Ηπείρου.


Στην αγορά υποστηρίζουν πως οι συμπράξεις, εξαιτίας του μακροχρόνιου χαρακτήρα τους, δημιουργούν στενούς δεσμούς μεταξύ των επιχειρήσεων που θα αναλάβουν τα έργα και των τοπικών αρχών. Μέσω των συγκεκριμένων δεσμών μπορούν να προχωρήσουν και άλλα έργα ή ιδέες αφού οι όμιλοι που θα παραμείνουν για χρόνια στην περιοχή θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους και να επωφεληθούν. 

Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν οφέλη και για τις τοπικές κοινωνίες, όχι μόνο σε επίπεδο απασχόλησης.

Η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών θα ξεκινήσει άμεσα και βασικό κριτήριο για την επιλογή του αναδόχου είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων. 

Ο ανάδοχος που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας στερεών αστικών αποβλήτων για διάστημα 27 ετών και το έργο θα χρηματοδοτηθεί με ιδιωτικούς και κοινοτικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου