Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΔΗΜΑΡ για Μπαλτάκο: «Πολιτικό ζήτημα» λέει ο Κουβέλης -«Μας απειλούσε» τονίζει ο Τσούκαλης

Σκληρό ροκ από τη ΔΗΜΑΡ για τον Μπαλτάκο: «Πολιτικό ζήτημα» λέει ο Κουβέλης -«Μα
Σε αποκαλύψεις μεγατόνων προβαίνει η Αγίου Κωνσταντίνου, με φόντο τα συγκλονιστικά στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα για τις συνομιλίες του Τάκη Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή, υπογραμμίζοντας ότι «οι συνομιλίες Μπαλτάκου -Κασιδιάρη εγείρουν μεγάλο πολιτικό ζήτημα».

Από την Πάτρα, όπου και μίλησε, ο κ. Κουβέλης ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους…

επικρίνοντας τη στάση της κυβέρνησης, για την οποία και είπε πως οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή.

Ο Φώτης Κουβέλης, ανέφερε ότι είναι απόλυτα επιβεβλημένη η παρουσία των δικαστικών αρχών στη διερεύνηση των παράνομων πράξεων και συμπεριφορών της Χρυσής Αυγής και εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του προς τη δικαιοσύνη δήλωσε πως «επιτελεί το καθήκον της σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Τσούκαλης: Ο Μπαλτάκος μας «απειλούσε»
Με την Αγίου Κωνσταντίνου επί ποδός, νωρίς το πρωί, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, δήλωσε ότι τον περασμένο Ιούνιο ο Παναγιώτης Μπαλτάκος τού είχε πει ότι εάν η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δεν αποσύρουν πρόταση νόμου με την οποία ζητούσαν να αρθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, η ΝΔ θα παρέμενε στην κυβέρνηση με την στήριξη της Χρυσής Αυγής.

«Οι κατηγορίες που υπάρχουν είναι ότι η κυβέρνηση δεν κινήθηκε πριν για την Χρυσή Αυγή... Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση, και η δικογραφία είναι συγκλονιστική. Δυστυχώς κάποια κόμματα πιστεύουν ότι ακόμη η Δικαιοσύνη άγεται και φέρεται από τις κυβερνήσεις» τόνισε με νόημα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι δεμένο στο άρμα των συντηρητικών επιλογών
Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι τελευταίες εξελίξεις, καθιστούν ξεκάθαρα τη Δημοκρατική Αριστερά ως «αντίπαλο πόλο» στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης σφυροκόπησε τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έκανε επιλογές που την προσδένουν στο άρμα των συντηρητικών πολιτικών. Για μας, όπως ήδη έχουμε πει ο προοδευτικός πόλος έχει νόημα μόνο αν είναι πραγματικά προοδευτικός».

Επίθεση και στο «Ποτάμι»

Εστιάζοντας σε όσους αναφέρονται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο πρόεδρος τη ΔΗΜΑΡ φωτογράφισε και πάλι το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, λέγοντας ότι «Εμφανίζονται νέες κινήσεις και πρωτοβουλίες, χωρίς σαφές στίγμα, χωρίς προγραμματικές επεξεργασίες, χωρίς ιδεολογικές αναφορές. 

Επιχειρούν να εκφράσουν πιθανώς ορισμένες ευαισθησίες. Διεκδικούν την 'κοινή λογική», και συνέχισε διερωτώμενος «Τι προτάσσει η λεγόμενη κοινή λογική για τις εργασιακές σχέσεις, για τους ανέργους, τους απλήρωτους του ιδιωτικού τομέα; Για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Ποια είναι η πρόταση της «κοινής λογικής» για το παραγωγικό μοντέλο που πρέπει να διαμορφωθεί στη χώρα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου