Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Αδίκησε τον εαυτό της η Εθνική: Βαριά ήττα από την Κολομβία με 3 - 0


Η Εθνική εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και ηττήθηκε 3-0 από την Κολομβία στο «Μινεϊράο». Το γκολ των Αρμέρο (5΄), Γκουτιέρεζ (58') και Ροντρίγκες (93') στέρησαν από την Ελλάδα την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από ένα ματς στο οποίο τιμωρήθηκε πιο... αυστηρά απ' όσο άξιζε, με βάση την εικόνα του αντιπάλου.

Οι παίκτες του Σάντος είδαν την... κατάρα που κυνηγάει την Εθνική σε πρεμιέρες Μουντιάλ να συνεχίζεται καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει δεχθεί τέρμα στο πρώτο 6λεπτο των αγώνων της και στα τρία Παγκόσμια Κύπελλα που έχει λάβει μέρος…


Το χειρότερο για την ελληνική ομάδα είναι ότι απέναντί της βρήκε μια ομάδα που δεν... θάμπωσε κανέναν. Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα του αντιπάλου της, ειδικά από την πλευρά του Χολέμπας που βρέθηκε σε κακή μέρα και πήρε τελικά μια νίκη με ένα σκορ πολύ πιο ευρύ απ' αυτό που πιθανότατα άξιζε.

Το ματς:
Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα είχε η Εθνική ομάδα κόντρα στην Κολομβία. Στην πρώτη φάση που οι αντίπαλοί μας έφτασαν στην περιοχή-με τον Κουαδράδο-ο Αρμέρο έγινε κάτοχος της μπάλας, πλάσαρε, αυτή βρήκε στον Μανωλά και ξεγέλασε τον Καρνέζη με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0 μόλις στο 5ο λεπτό. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα βέβαια, η Ελλάδα είχε μια πολύ καλή στιγμή με σουτ από πλάγια θέση του Κονέ, η μπάλα όμως πέρασε άουτ... Τακτικά, ο Πέκερμαν είχε δώσει εντολή να ανεβαίνουν τα πολύ ποιοτικά μπακ του κάτι που δημιουργούσε πρόβλημα τόσο στον Χολέμπας όσο και στον Τοροσίδη, στο ανασταλτικό κομμάτι ενώ από την πλευρά της Ελλάδας ήταν φανερό το πρόβλημα να περάσει η μπάλα από την μεσαία γραμμή και μπροστά, όσο και οι εσωτερικοί χαφ της ομάδας ήταν στατικοί.

Στο 28ο λεπτό, από στημένη φάση και τα πόδια του Χολέμπας, ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά-όχι όμως όπως θα ήθελε-και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Οσπίνα. Η Ελλάδα όσο περνούσε η ώρα, αύξανε τα ποσοστά κατοχής της μπάλας αλλά επικίνδυνη δεν μπορούσε να γίνει επί της ουσίας απέναντι σε μια Κολομβία που περίμενε στην άμυνά της χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο, από το γκολ που πέτυχε και έπειτα. Όσες φορές έγινε επικίνδυνη ήταν εξαιτίας των κακών τοποθετήσεων και αποφάσεων του Χολέμπας αλλά στα μετόπισθεν για την ελληνική ομάδα «καθάριζε» ο πολύ καλός Μανωλάς. Η κορυφαία στιγμή για την Ελλάδα ήρθε στο 45΄με το εξαιρετικό σουτ του Κονέ έξω από την περιοχή αλλά ο Οσπίνα έδιωξε εντυπωσιακά και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Κολομβία (49') είχε μια καλή στιγμή με τον Τζέιμς Ροντρίγκες να παίρνει μέτρα έξω από την περιοχή και να σουτάρει τελικά στις... γροθιές του Καρνέζη. Ο Σάντος βλέποντας την ομάδα του να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Φετφατζίδη (56΄) αντί του Σαλπιγγίδη, διατηρώντας το 4-3-3. Στο 58' όμως η Εθνική δέχθηκε και το δεύτερο γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ του Ροντρίγκες, ο Αγκιλάρ πρόλαβε και έβαλε το πόδι του πριν τους Έλληνες αμυνόμενους δίνοντας μια ασίστ στον Γκουτιέρεζ ο οποίος προ κενής εστίας δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0! Η τεράστια ευκαιρία για την ελληνική ομάδα ήρθε στο 63΄όταν ο Τοροσίδης γύρισε υπέροχα στον Γκέκα που ήταν μόνος απέναντι από τον Οσπίνα αλλά σημάδεψε το δοκάρι με το κεφάλι και έτσι χάθηκε μια σπουδαία φάση. Αυτή ήταν και η τελευταία επαφή του Γκέκα με την μπάλα αφού στο 63΄ο Σάντος πέρασε στο παιχνίδι τον Μήτρογλου, ψάχνοντας φυσικά το γκολ. Ο Σάντος γύρισε και το σύστημα σε 4-2-3-1 με τον Φετφατζίδη σε ρόλο 10αριού και τους Κονέ-Σαμαρά στις πτέρυγες αλλά και εντολή στον Τοροσίδη να ανεβαίνει από δεξιά όσο περισσότερο γίνεται...

Όσο περνούσε ο χρόνος, οι διεθνείς έδειχναν να μην πιστεύουν πλέον σε κάτι παραπάνω από την ήττα αυτή και αυτό δεν άλλαξε ούτε με την είσοδο του Καραγκούνη. Η τελευταία καλή στιγμή με το σουτ του Σαμαρά στο 85' να περνάει ελάχιστα άουτ, σήμανε και το τέλος της προσπάθειας της Εθνικής για κάτι καλύτερο στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ. Το μόνο που έγινε τελικά ήταν να δεχθούμε και ένα τρίτο γκολ από τον Ροντρίγκες στο 93΄και να βαρύνει ακόμα περισσότερο η ήττα.

Πού κρίθηκε: Δύο ήταν τα σημεία που καθόρισαν το ματς. Φυσικά το πρώτο γκολ του Αρμέρο μόλις στο 5ο λεπτό που έκοψε τα πόδια των διεθνών αλλά και το διάστημα 58'-63΄του δευτέρου μέρους. Εκεί, αφενός το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δέχθηκε το δεύτερο γκολ με τον Γκουτιέρεζ αλλά έχασε και την τεράστια ευκαιρία να μειώσει γρήγορα και να ξαναμπεί στο ματς με την κεφαλιά του Γκέκα που σταμάτησε στο δοκάρι.
MVP του coppa.gr: Η Κολομβία δεν έκανε κάτι εξαιρετικό στο «Μινεϊράο», αντίθετα για ένα μεγάλο διάστημα είχε μείνει σε παθητικό ρόλο. Ωστόσο, ο Τζέιμς Ροντρίγκες, παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της ομάδας του Πέκερμαν καθώς σκόραρε το τρίτο γκολ ενώ από δική του εκτέλεση κόρνερ ξεκινά το 2-0.

Συνθέσεις:

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Κονέ (78΄Καραγκούνης), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (56΄Φετφατζίδης), Γκέκας (63΄Μήτρογλου), Σαμαράς


Κολομβία: Οσπίνα, Ζαπάτα, Ζουνίγκα, Γέπες, Αρμέρο (74΄Αρίας), Κουαδράδο, Σάντσες, Αγιλάρ (68' Μεχία), Ροντρίγκεζ, Γκουτιέρες (76΄Μαρτίνες), Ιμπάρμπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου