Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Δημόσιο: Για ποιους επιστρέφει ο 13ος μισθός

ypalliloi_dimosio_5ginaikes_aftodioikisi
Σαρωτικές αλλαγές στο κράτος προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφού από το 2015 θα αλλάξουν όλα στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, στις μετατάξεις αλλά και στην αξιολόγηση του προσωπικού, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος».
Μία από τις βασικές αλλαγές θα είναι η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα με επαναφορά του…

13ου μισθού ως ετήσιο μπόνους μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους. Με άλλα λόγια, το προσωρινή περικοπή λόγω κρίσης γίνεται μόνιμη για τους περισσότερους.
Τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάζουν την ενεργοποίηση του Κινήτρου Επίτευξης Στόχων που αντιστοιχεί σε ένα μισθό το χρόνο και θα αποδίδεται σε όσους υπαλλήλους επιτυγχάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί τόσο για τους ίδιους όσο και για την οργανική μονάδα στην οποία απασχολούνται.
Η επίτευξη στόχων θα συνδεθεί και με την εξέλιξη των υπαλλήλων αφού για να ανέβει μισθολογικό κλιμάκιο ένας υπάλληλος θα πρέπει να πετύχει το 50% των στόχων που έχει αναλάβει. Το ύψος του ΚΕΣ εξαρτάται από τα ποσοστά επίτευξης των στόχων ανά υπάλληλο (μέχρι 90% λαμβάνει μισό μισθό και πάνω από 90% έναν βασικό μισθό).
Όσον αφορά τις μετατάξεις, θεσμοθετείται μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας μέσω ΑΣΕΠ, που θα καταργήσει τις μετατάξεις. Θα πραγματοποιούνται πλέον μέσω ετήσιων διαγωνισμών υπό τον έλεγχο και τη μοριοδότηση της ανεξάρτητης αρχής.
Αναφερόμενος μέσω του ΣΚΑΪ στο δημοσίευμα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμιση Κυριάκος Μητσοτακης εξήγησε ότι «θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο να συνδέσουμε την απόδοση με πρόσθετες αμοιβές».

Διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το αντίθετο – δηλαδή μειώσεις στους μη παραγωγικούς υπαλλήλους, αυτούς που θα συγκεντρώνουν τα λιγότερα μόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου