Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Το φλερτ παρέμεινε φλερτ και δεν πέρασαν «βέρες»

Δεν πέρασαν «βέρες» Κουβέλης – Λοβέρδος: Διαφώνησαν για το brand name του νέου πόλου
«Ξαναζωντάνεψε το ειδύλλιο αλλά δεν έχουμε γάμο ακόμη». Κάπως έτσι περιγράφουν συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη και του Ανδρέα Λοβέρδου το αποτέλεσμα της συνάντησης των δύο ανδρών που έγινε το βράδυ της Πέμπτης και κράτησε μία ώρα και ένα τέταρτο, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν ως προς την συνεργασία ΔΗΜΑΡ και Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα.
Το κλίμα μεταξύ τους ήταν «εξαιρετικό» όπως διαβεβαιώνουν αμφότερες οι πλευρές, αλλά…

τελικά συμφωνία δεν υπήρξε. Οι πρόεδροι της ΔΗΜΑΡ και της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα συμφώνησαν να συναντηθούν αντιπροσωπείες (Θεοχαρόπουλος, Αηδόνης κλπ) των κομμάτων τους εκ νέου, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο για να ψηλαφήσουν τις εκκρεμότητες. Και στη συνέχεια θα υπάρξει – μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα – νέο ραντεβού των δύο ανδρών που θα είναι και το οριστικό. Όλα αυτά υπό την αίρεση της τελικής έγκρισης από τα όργανα της ΔΗΜΑΡ, η Κεντρική Επιτροπή της οποίας θα συνέλθει πιθανότατα το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. «Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τελειώνουμε σύντομα» ήταν το σχόλιο του Ευθύμη Καρδαρά, εκπροσώπου της Νέας Ελλάδας.
Τα θέματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές είναι το όνομα του τρίτου πόλου, το ποσοστό συμμετοχής των δυνάμεων στο ευρωψηφοδέλτιο, ο τρόπος διοίκησης του ενιαίου σχήματος, αλλά και κομμάτια της προγραμματικής τους συμφωνίας.
1. Κατ’ αρχήν η πρόσφατη θετική αντίδραση Λοβέρδου στην πρόσκληση Βενιζέλου για συμμετοχή στην Συνδιάσκεψη της Ελιάς, προκάλεσε εκνευρισμό στην Αγ. Κωνσταντίνου. Το θέμα αυτό δεν ξεκαθάρισε, καθώς κανείς εκ των δύο δεν έθεσε το θέμα στη συνάντηση. Ο Α. Λοβέρδος διέψευσε ότι συναντήθηκε με τον Ευ. Βενιζέλο, όπως εγράφη, ενώ διεμήνυσε ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση για διάλογο με την προϋπόθεση και της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ. Σε κάθε περίπτωση οι σχέσεις του με τους «58» βρίσκονται στο ναδίρ.
2. Ως προς το θέμα του ονόματος, ο κ. Κουβέλης επέμεινε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να αλλάξει όνομα και να μετονομαστεί σε «ΔΗΜΑΡ-Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» καθώς αυτό θα αποκλείει άλλες ομάδες ή πρόσωπα που συμπαρατάσσονται με το κόμμα (Μπεγλίτης, Μανίκας κλπ). Η ύστατη υποχώρηση του ήταν να υιοθετηθεί το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όταν συνεργάστηκε με άλλα σχήματα μετονομάστηκε σε ΣΥΡΙΖΑ-Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο με το οποίο συμπεριλαμβάνονταν και τα λοιπά κόμματα/κινήσεις. Κάτι το οποίο δεν βρήκε σύμφωνο τον κ. Λοβέρδο ο οποίος αξίωνε να αποτυπωθεί το όνομα της Νέας Ελλάδας στον ενιαίο φορέα καθώς ο ίδιος είναι επικεφαλής κόμματος και οι υπόλοιποι είναι μεμονωμένα πρόσωπα. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φέρεται να είπε στον κ. Λοβέρδο ότι αλλαγή ονόματος δεν πρόκειται να περάσει από τα όργανα – ούτε καν από την πλειοψηφία που ελέγχει ο ίδιος. «Η ΔΗΜΑΡ είναι ένα brandt name μικρό μεν, αλλά ισχυρό, δεν θα βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας» έλεγαν συνεργάτες του κ. Κουβέλη.
3. Οι δύο άνδρες φέρεται να διαφώνησαν και ως προς τον αριθμό συμμετεχόντων από κάθε πολιτική δύναμη στο ευρωψηφοδέλτιο όπως επίσης και το πώς θα διοικείται το σχήμα του τρίτου πόλου. «Δεδομένου ότι ο Α. Λοβέρδος έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, προφανώς θα του αναγνωριστεί το προβάδισμα έναντι των υπολοίπων» έλεγαν πηγές της Αγ. Κωνσταντίνου.

4. Εκκρεμότητα εντοπίζεται και στο προγραμματικό πλαίσιο το οποίο δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου