Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μητσοτάκης: Γιατί πρέπει να γίνουν οι απολύσεις στο Δημόσιο -Θα έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014



Στόχος των απολύσεων στο Δημόσιο είναι ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού υποστήριξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε πως αποτελούν υποχρέωση της χώρας απέναντι στους πιστωτές και ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

Μετά την κατάργηση των πρώτων 21 φορέων του Δημοσίου, σειρά παίρνουν…


τα μεγάλα ΝΠΙΔ, όπου θα συνεχιστεί η διαδικασία αξιολόγησης με ανοιχτό το ενδεχόμενο περιορισμού του προσωπικού τους.

 Στόχος των απολύσεων, υποστήριξε ο υπουργός, είναι  η ανανέωση του δυναμικού: 

«Μπορούμε να προσλαμβάνουμε έναν για κάθε πέντε που βγαίνουν στη σύνταξη ή παραιτούνται, αλλά μπορούμε να προσλαμβάνουμε και έναν δημόσιο υπάλληλο για κάθε έναν που απομακρύνεται...Για πρώτη φορά γίνεται διαδικασία προσλήψεων υπό την εποπτεία του ΥΔΜΗΔ, που λαμβάνει τα αιτήματα από τα υπουργεία, τα αξιολογεί και τα συνδέει με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως πχ οι προσλήψεις στον τομέα υγείας και στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό».

Όπως επίσης διευκρίνισε ο υπουργός, ποτέ δεν αποφασίστηκε να «παγώσει» η διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων: «Έχουμε ένα καινούργιο πλαίσιο αξιολόγησης που εισάγεται με το νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε. Δεν είναι δυνατό να παίρνουν όλοι άριστα στο Δημόσιο, γιατί καταστρατηγείται κάθε έννοια αξιολόγησης. Θα περιμένουν να ψηφιστεί ο νόμος για να γίνει η αξιολόγηση με το νέο καθεστώς», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου