Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ήπειρος: Ένας προορισμός για όσους αγαπούν τη Φύση


Ακατέργαστη ομορφιά: δύο λέξεις που κρύβουν μέσα τους την ουσία αυτού του τόπου, προορισμός ιδανικός για όσους αγαπούν τη φύση.
Επιβλητικά βουνά, παραδοσιακά χωριά, ποτάμια και λίμνες, γραφικά γεφύρια και οι…

εθνικοί δρυμοί Πίνδου (Βάλια Κάλντα) και Βίκου-Αώου. Η Εγνατία Οδός διευκόλυνε την πρόσβαση από τη Βόρεια Ελλάδα, απ’ όπου δέχεται πλέον μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Από τα Ιωάννινα με τη λίμνη Παμβώτιδα και το νησάκι της, τη γραφική καστροπολιτεία που θα σας ταξιδέψει σε άλλη εποχή, τα τσιπουράδικα, τα φοιτητικά στέκια που γεμίζουν την πόλη με ζωή μέχρι το κοσμοπολίτικο Μέτσοβο, το οποίο κρατάει ζωντανό τον παραδοσιακό του χαρακτήρα.
 
Από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Δωδώνης μέχρι τα ιστορικά χωριά του Σουλίου. Από τα ατμοσφαιρικά και τουριστικά αναπτυγμένα Ζαγοροχώρια μέχρι τα πιο άγνωστα Μαστοροχώρια, την εναλλακτική Κόνιτσα και τα πιο άγνωστα χωριά του Πωγωνίου. Από τα Κατσανοχώρια μέχρι τα Τζουμέρκα, τα οποία κερδίζουν ολοένα και περισσότερους θαυμαστές. Από την Άρτα με το πολυτραγουδισμένο της γεφύρι και τα όμορφα ορεινά χωριά μέχρι το σπάνιο οικοσύστημα του Αμβρακικού. Από την Πρέβεζα και τον Αρχαιολογικό Χώρο Νικόπολης με το νέο μουσείο μέχρι τις πηγές του Αχέροντα και το Νεκρομαντείο. Από τα κοσμοπολίτικα θέρετρα Πάργα, Σύβοτα και Πέρδικα μέχρι το απλό ψαροχώρι Σαγιάδα στο βορειότερο σημείο της ακρογραμμής.

Σε όλες αυτές τις εικόνες βρίσκεται η ψυχή της Ηπείρου, ένα ταξίδι για κάθε εποχή του χρόνου και για κάθε ταξιδιώτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου