Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Φοιτητές σε απόγνωση



Μέσα Νοεμβρίου και ακόμη το Μεταβατικό κτίριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου στεγάζονται οι γραμματείες των τμημάτων τελεί υπό κατάληψη.
Καθώς οι Γραμματείες παραμένουν κλειστές, δεν μπορούν να γίνονται εγγραφές φοιτητών, ορκωμοσίες αποφοίτων, δηλώσεις μαθημάτων και…

χορήγηση βεβαιώσεων σπουδών για τη θεώρηση βιβλιαρίων υγείας κτλ. 
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ των συλλόγων φοιτητών των σχολών έχουν αποφασίσει να μην συνεχιστεί η κατάληψη η οποία συνεχίζεται καταχρηστικά και ΜΟΝΟ. Η κατάληψη γίνεται μόνο από τους 16 φοιτητές του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης οι οποίοι έχουν από πίσω την υποστήριξη κομματικών μηχανισμών και την ανοχή της κυβέρνησης.
Η κατάληψη ενός πανεπιστημιακού κτηρίου αποτελεί σε κάθε περίπτωση μια παράνομη ενέργεια. Στοιχειοθετεί ειδικότερα το αδίκημα της διατάραξης της οικιακής ειρήνης. Σύμφωνα με το άρθρο 334 παραγρ.3 του ποινικού κώδικα:
«Όποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέλησή του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλός της και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.»
Είμαστε μια ομάδα φοιτητών μακριά από κομματικές ταμπέλες, που βλέπουμε τα όνειρα μας να πάνε πίσω, εις βάρος και των οικονομικών των γονιών μας. Φτιάξαμε στο Facebook αυτή την ομάδα  https://www.facebook.com/groups/AnoiktoUOI/  όπου ζητάμε τα αυτονόητα:
- Ανοικτό Μεταβατικό κτίριο
- Πρυτανεία και αρμόδιες Αρχές να εφαρμόσουν απλά και μόνο το νόμο.

Πηγή:Firmani.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου