Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης



«Εμπαιγμό» σε βάρος του ελληνικού λαού χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Σε δήλωσή τους συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι του Τμήματος Ενέργειας του…


κόμματος, Θ. Πετράκος και Ευ. Ουζουνίδου, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εμμένει στην «κοινωνικά ανάλγητη και χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος πολιτική της», περιπαίζοντας τον ελληνικό λαό με δήθεν νέα κριτήρια χορήγησης του σχετικού επιδόματος.
«Η κυβέρνηση εμμένει στον παραλογισμό της επί του ζητήματος, που καταλήγει να είναι εμμονή στο έγκλημα. Έχουμε να κάνουμε με πρωτογενές πλεόνασμα υποκρισίας και κοινωνικής καταστροφής», επισημαίνουν οι βουλευτές. Όπως μάλιστα σημειώνουν, «είναι αδιανόητο στην Γερμανία η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να κυμαίνεται περίπου στα 0,90 ευρώ το λίτρο  και στην εξαθλιωμένη Ελλάδα στα 1,35 ευρώ».

Μόνη λύση, σύμφωνα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι η κατάργηση της αύξησης του ΕΦΚ και η επιστροφή του στα προηγούμενα επίπεδα. Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης, προσθέτουν οι βουλευτές, «αυτά θα πρέπει να διευρυνθούν ριζικά και να καλύπτουν όλες τις μορφές θέρμανσης», ενώ θα πρέπει να υπάρξει «σημαντική αύξηση του επιδόματος και τουλάχιστον το 50% αυτού, να χορηγείται προκαταβολικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου