Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΑΡ: Κεντρικό πρόβλημα η άρση αναστολής πλειστηριασμών


Μέχρι πρότινος εταίρος της κυβέρνησης τρικομματικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται πλέον στα έδρανα της αντιπολίτευσης, και με την άνεση του θεσμικού ρόλου της έχει πλέον την ευχέρεια να τοποθετείται ανοικτά, και περισσότερο πολιτικά για ορισμένα θέματα της επικαιρότητας.
Κάτι τέτοιο συνέβη και σήμερα, όταν το κόμμα του Φώτη Κουβέλη εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της άρσης αναστολής των πλειστηριασμών, που προκαλεί ήδη έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.
“Η άρση της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία εμφανίστηκε ήδη από τον αρμόδιο υπουργό τον περασμένο Ιούνιο και σήμερα αποτελεί κεντρικό κοινωνικό πρόβλημα.
Οι πιέσεις της τρόικας για την άρση της αναστολής στο όνομα της μη περαιτέρω μείωσης της αξίας των ακινήτων από την «υπερπροσφορά» σε καμιά περίπτωση δεν λαμβάνουν υπόψη το πραγματικό πρόβλημα δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών και τις ελληνικές ιδιομορφίες της ιδιοκατοίκησης. Η Δημοκρατική Αριστερά είχε ήδη καταθέσει τροπολογία και εμμένει στη θέση της για την επέκταση τουλάχιστον για ολόκληρο το 2014 της αναστολής”, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου