Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων



Εμείς οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά την ανακοίνωση της Κ.Υ.Α για την απόλυση 48 συναδέλφων μας σας ενημερώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αδυνατεί να λειτουργήσει.

Ολόκληρα τμήματα του Πανεπιστημίου χάνουν το 99% των υπαλλήλων τους. Δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ….


μεταξύ άλλων: η φύλαξη της περιουσίας του Πανεπιστημίου, εγγραφές, εξετάσεις, ορκωμοσίες, οικονομικές συναλλαγές, φοιτητική μέριμνα (σίτιση και στέγαση). Όσο κοινότυπο και αν σας ακουστεί «Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά»…..
Τα 8 μεγαλύτερα Α.Ε.Ι. της χώρας μας οδηγούνται σε αδυναμία λειτουργίας. Και την αποκλειστική ευθύνη φέρουν: η Κυβέρνηση, η Τρόικα, η και οι εκφραστές της πολιτικής τους που διαλύουν κάθε τι δημόσιο. Όμως παράλληλα μικρότερο δημόσιο, σημαίνει χειρότερες και καθόλου υπηρεσίες προς το λαό. Σημαίνει ότι τις θέσεις των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων δεν θα τις πάρουν οι 1.500.000 άνεργοι αλλά ότι οι εξαθλιωμένες οικογένειες θα γίνουν πιο πολλές και το κοινωνικό κράτος θα καταρρέει στο πέρασμά τους. Ότι τα παιδιά μας θα πληρώνουν δίδακτρα σε Πανεπιστήμια-επιχειρήσεις, ότι δεν θα μπορούν καν να σπουδάσουν. Ότι θα κλείσουν στην πόλη ακόμα περισσότερα μικρομάγαζα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα υπάρχει κανένας να αγοράσει. Γιατί οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις και τρόπους να καταναλώσουν τον απίστευτο πλούτο τους.
Γιατί μαζί με τους δημόσιους υπάλληλους που θα απολυθούν υπάρχουν χιλιάδες άλλοι άνεργοι στην πόλη μας, χιλιάδες μικροκτηνοτρόφοι που στηρίζονταν από την ξεπουλημένη πια στους ιδιώτες Δωδώνη, χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι.
Η Κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει όλα τα μέσα για να διασύρει τον αγώνα μας, Τα Μ.Μ.Ε., ακόμη και τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές των φοιτητών στα Πανεπιστήμια. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Χρησιμοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό θέλει να χτυπήσει όλους όσους αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική τους. Ανοικτό, όχι κλειστό πανεπιστήμιο μας φωνάζουν: Αλήθεια πόσο ανοικτό θα είναι εκείνο το πανεπιστήμιο που θα χάσει το προσωπικό του, θα έχει δίδακτρα, θα παρέχει κατάρτιση μόνο και όχι γνώσεις, που δεν θα κάνει καθόλου έρευνα, που θα είναι προσβάσιμο μόνο από λίγους και όπου η ελευθερία της έκφρασης θα ποινικοποιείται; Ανοικτό σε ποιους; Σε τι;
Αγωνιζόμαστε για να μην κλείσουν τα ΑΕΙ, για να μην εκποιηθούν και για να παραμείνουν ανοικτά στην κοινωνία, την κριτική. Τα Πανεπιστήμια τα κλείνει η κυβερνητική πολιτική, τα κλείνουν εκείνοι που απολύουν εκατοντάδες
εργαζόμενους. Την πόρτα στους φοιτητές την κλείνει το Πανεπιστήμιο της αγοράς. Εμείς, με την απεργία και τον αγώνα μας, κλείνουμε την πόρτα του Πανεπιστήμιου στην βάρβαρη αυτή πολιτική, το ανοίγουμε όμως στους φοιτητές και γονείς, για να γίνουν εκτός από χώρους μόρφωσης και χώροι αγώνα και συλλογικότητας, σύμμαχοι της κοινωνίας σε αυτή τη σκληρή μάχη επιβίωσης.
Μα πάνω απ’ όλα, η ελληνική κοινωνία πρέπει να καταλάβει, προσπερνώντας την υστερόβουλη και υστερική προπαγάνδα κυβέρνησης και ΜΜΕ, ότι η μάχη που δίνεται δεν είναι μια «μάχη χαρακωμάτων», ένας συντεχνιακός αγώνας αλλά για το αν η ανώτατη εκπαίδευση θα παραμείνει προσβάσιμη στα παιδιά των αδύναμων κοινωνικά ομάδων για την ίδια την επιβίωση αυτών και των οικογενειών τους.
Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα μας για εργασία-σε ένα χώρο που πολλοί από εμάς υπηρετούμε για δεκαετίες, για αξιοπρεπή διαβίωση, για δημόσια παιδεία, για δημόσια υγεία. Διεκδικούμε το δικαίωμα να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τους συναδέλφους μας, εσάς
Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας των ανέργων, των απολυμένων και όλων εκείνων που οδηγούνται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Καλούμε όλους εσάς να δώσουμε αυτή τη μάχη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Το μόνο που μπορεί να μας σώσει είναι ο συντονισμένος, αποφασιστικός αγώνας διάρκειας των φοιτητών που αύριο θα αναγκαστούν να σταματήσουν τις σπουδές τους, των εργαζόμενων και των καθηγητών που κινδυνεύουν να βρεθούν και αυτοί απολυμένοι με τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που στενάζει στην κόλαση που τους έστειλε η Κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΑΠΕΡΓΕΙ από τις 10-9 έως τις 04/10. Η απόφαση της επόμενης Γενικής Συνέλευσης θα ανακοινωθεί στη σελίδα του Πανεπιστημίου.

Για εμάς αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος και θα δώσουμε τη μάχη μέχρι την τελική νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου