Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Aπώλεια βάρους με καθημερινό περπάτημα



Μπορεί να διατηρήσει κανείς το βάρος του χωρίς τη βοήθεια του γυμναστηρίου; Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, κάτι τέτοιο είναι εφικτό, ίσως και πιο αποτελεσματικό.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Γιούτα διαπίστωσαν ότι οι σωματικές δραστηριότητες που μπορεί να …


κάνει κανείς στην καθημερινότητά του, όπως το περπάτημα, συνήθως παρουσιάζουν μακροχρόνια αποτελέσματα, ακριβώς επειδή γίνονται καθημερινά και βοηθούν το σώμα να μην αυξάνει το βάρος του.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι ακόμη και ένα επιπλέον λεπτό έντονης άσκησης τη μέρα συχνά είναι αρκετό για να διατηρήσει κανείς το σωματικό του βάρος ή σε κάποιες περιπτώσεις να χάσει μερικά κιλά.

Αυτό μπορεί να το επιτύχει κανείς όταν χρησιμοποιεί τις σκάλες αντί του ασανσέρ, όταν παρκάρει πιο μακριά από τον προορισμό του ή όταν κατεβαίνει μία ή δύο στάσεις νωρίτερα από το λεωφορείο, ώστε να περπατήσει κτλ.

Στη μελέτη συμμετείχαν 4.500 άτομα, τα οποία στο τέλος της μελέτης παρουσίαζαν καλύτερη εικόνα σε ό,τι αφορά την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων τους.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Health Promotion, αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι η διάρκεια της άσκησης το πιο σημαντικό, αλλά η συχνότητα με την οποία πραγματοποιείται.


«Ανακαλύψαμε ότι για να αποφευχθεί η αύξηση του σωματικού βάρους, σημασία έχει η συχνότητα της άσκησης και λιγότερο η ένταση», ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης, δρ Jessie Fan. «Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τον κόσμο που δεν μπορεί να γυμνάζεται όσο συχνά θέλει», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι διαπιστώθηκε ότι το καθημερινό  έντονο περπάτημα μειώνει τα επίπεδα του λίπους κατά 11%, ενώ το σύντομο αλλά έντονο τρέξιμο κατά 33%, όπως άλλωστε και η ποδηλασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου