Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Διάσημα σώματα της σόουμπίζ που αναστάτωσαν τις παραλίες

Δείτε τα σώματα του καλοκαιριού που αποχαιρετούν τα μαγιό
Όταν η ελληνική showbiz πάει παραλία...
Το καλοκαίρι εκτός από διακοπές, ξεγνοιασιά και υψηλές θερμοκρασίες προσφέρει και πολύ οφθαλμόλουτρο. Για ακόμη μία χρονιά πολλά ήταν τα πρόσωπα της εγχώριας σόουμπιζ που «όργωσαν» τα ελληνικά νησιά, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα και αναστάτωσαν τις παραλίες με τα μικροσκοπικά τους μπικίνι τα οποία δεν άφηναν και πολλά στη φαντασία.

Το καλοκαίρι τελείωσε και ο Σεπτέμβρης είναι πλέον γεγονός. ....

Υπάρχει μια συγκεκριμένη χημική ουσία που την βρίσκουμε σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε ένα λαχανικό, η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες όχι μόνο…

Γιατί η πινακίδα του STOP είναι οκτάγωνη;

Στο γύρισμα του 20ου αιώνα, στους δρόμους των ΗΠΑ επικρατούσε χάος. Οι οδηγοί δεν χρειαζόταν άδεια οδήγησης, λωρίδες κυκλοφορίας δεν υπήρχαν και το "Stop" δεν είχε οριστεί ακόμη. 

Όταν εμφανίστηκε το πρώτο επίσημο Stop στο Ντιτρόιτ το 1915, ήταν….

11 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Εφημερίδας των Συντακτών

Νέα δημοσκόπηση: 11 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: 11 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ
Δυναμική αυτοδυναμίας στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει φτάσει τη διαφορά του στις 11 ποσοστιαίες μονάδες (36% έναντι 25%), προβάδισμα που είναι το μεγαλύτερο από τις αρχές του έτους.
Ακολουθούν....

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ιωάννινα: Στις 28 Νοεμβρίου έρχεται η ψηφιακή τηλεόραση στα Γιάννενα

digea in Greece
Το επόμενο βήμα της ψηφιακής μετάβασης θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου, και θα αφορά την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με αποψινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται και δύο επόμενα βήματα που θα ολοκληρώσουν την ψηφιακή μετάβαση: στις 28 Νοεμβρίου στην Ήπειρο-(Γιάννενα σε 63 ημέρες από σήμερα)-,Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο και Αιτωλοακαρνανία και στις 19 Δεκεμβρίου το τελευταίο βήμα στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στη Σάμο και στην Ικαρία.

Παράλληλα και η Digea ανανέωσε τον χάρτη για το σημείο της επόμενης ψηφιακής μετάβασης στην σελίδα της στο Facebook, καθώς και στην κεντρική της ιστοσελίδα με παραπομπή στο επόμενο βήμα που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Τηλεπικοινωνιών....

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση του Θανάση Οικονόμου σε εκδήλωση για την Αριστερά και την Κεντροαριστερά



Παρέμβαση του Θανάση Οικονόμου σε εκδήλωση για την Αριστερά και την Κεντροαριστερά

Στην ανάγκη εύρεσης κοινού τόπου ανάμεσα στις δυνάμεις της ευρύτερης Αριστεράς με σκοπό τη διατύπωση μιας εναλλακτικής  πρότασης διακυβέρνησης και μιας νέας αντι-νεοφιλελεύθερης πολιτικής αναφέρθηκε ο Θανάσης Οικονόμου, πρώην βουλευτής Ιωαννίνων και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ., σε παρέμβασή του στην εκδήλωση «Αριστερά – Κεντροαριστερά: ποια η σχέση;» που διοργάνωσε η «Κοινωνία Πρώτα».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Οδυσσέας Βουδούρης (βουλευτής «Κοινωνία Πρώτα»), Δημήτρης Βίτσας (γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ), Θεόδωρος Παραστατίδης (ανεξ. βουλευτής), Πέτρος Τατσόπουλος (ανεξ. βουλευτής), Στέλιος Κούλογλου (δημοσιογράφος), Γιάννης Τσιρώνης (Οικολόγοι Πράσινοι), Δημήτρης Σακελλάριος (Νέοι Σοσιαλιστές) κ.α….

Καταβάλλονται σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Καταβάλλονται σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ
Πιστώνονται σήμερα οι λογαριασμοί 670.000 δικαιούχων του ΟΓΑ με τα επιδόματα τέκνων και τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων-πολυτέκνων, με την επόμενη και τελευταία δόση να είναι προγραμματισμένη για τις 18 Δεκεμβρίου. Συνολικά σήμερα θα δοθούν 190 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα η πληρωμή αυτή αφορά σε:…
Νέα δημοσκόπηση: ΣΥΡΙΖΑ 24% - ΝΔ 18%. Τρίτη η Χρυσή Αυγή με 6,5%
Διαφορά έξι μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24%, η Νέα Δημοκρατία 18%, η Χρυσή Αυγή έρχεται στην τρίτη θέση με 6,5%, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ελιά συγκεντρώνουν 5,5%, οι ΑΝΕΛ 3% και η ΔΗΜΑΡ 1%.

Επίσης, το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 21%, ενώ το 10% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνουν τα λοιπά κόμμα…

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση
Με απόφασή του, το Πρωτοδικείο Αθηνών, έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία-αποχή που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔ από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Με την απόφαση αυτή το Πρωτοδικείο κάνει δεκτή την αγωγή του Δημοσίου, και…

Αγαλμα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα-Ο γιος μου ήθελε να σκεφτόμαστε ελεύθερα [εικόνες]

Αγαλμα στη μνήμη του Παύλό Φύσσα -Τραγικές φιγούρες οι γονείς του [εικόνες]
Η επιγραφή στο μνημείο γράφει:

"Σε αυτό το σημείο, ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, ομάδα φασιστών επιτέθηκε και σκότωσε τον μουσικό Παύλο "Κillah P" Φύσσα, ο οποίος αντιστάθηκε μάχιμος όταν δέχθηκε απειλές για τις ζωές των φίλων του και της δικής του με μόνα όπλα τις ιδέες και τα ιδανικά του...
Ο Παύλος χάθηκε από μαχαίρι στην καρδιά...όρθιος, σε δημόσια θέα..."

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Κερατσίνι για να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά. Στο σημείο όπου ο 34χρονος μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος….

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 2-2

ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη 2-2 | onsports.gr


Με ένα... χορταστικό παιχνίδι στο Β' μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα με την Ξάνθη προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, κυνηγώντας μέχρι τέλους τη νίκη.
Τελικώς όμως αφού οι Ακρίτες προηγήθηκαν δύο φορές ισοφαρίστηκαν για το τελικό 2-2.
Ο ΠΑΣ έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει τη νίκη με τον Τσουκαλά να μην μπορεί να νικήσει από την άσπρη βούλα τον Κυριακίδη. Δύο γκολ από τον Σολτάνι και από ένα οι Ίλιτς και Τσάβες....

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

1.375 βενζινάδικα σε όλη την Ελλάδα που έχουν ενταχθεί στο σύστημα εισροών-εκροών [λίστα]




Και στα Γιάννενα πρατήρια ενταγμένα στο σύστημα “εισροών-εκροών”.
 
Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με τα πρώτα 1.375 βενζινάδικα που έχουν ενταχθεί στο ολοκληρωμένο σύστημα εισροών-εκροών και προμηθεύουν με καύσιμα τους πολίτες με πλήρως αδιάβλητες διαδικασίες….

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Το πρόγραμμα του Τσίπρα στη ΔΕΘ

Το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για την 79η Διεθνή Έκθεση.

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και εκπροσώπους των εργαζομένων, στη συνέχεια θα κάνει περιοδεία στα περίπτερα και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" για τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι θα δώσει…

Δυο ώρες χρειάζονται μόνο για να εξαπλωθεί μια ίωση σε έναν εργασιακό χώρο -Ποια αντικείμενα δεν πρέπει να ακουμπάει κανείς

Χρειάζονται μόνο δυο ώρες για να εξαπλωθεί μια ίωση σε έναν εργασιακό χώρο -Ποια αντικείμενα δεν πρέπει να ακουμπάει κανείς
Μπορεί κανείς να μην πλησιάζει τον άρρωστο συνάδελφό του για να μην κολλήσει, αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι αρκετό, καθώς ένας ιός μπορεί να εξαπλωθεί σαν τη φωτιά σε ένα μεγάλο κτίριο (γραφείων, ξενοδοχείο, σχολείο, νοσοκομείο κ.α.), μέσα σε δύο μόλις ώρες από τη στιγμή που μολύνθηκε μία και μοναδική επιφάνεια, όπως ένα χερούλι πόρτας ή ένας ανελκυστήρας. Αυτό διαπίστωσε μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, πράγμα που δείχνει πόσο δύσκολη είναι η προστασία από τους παθογόνους μικροοργανισμούς, ιδίως σε κλειστούς χώρους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον μικροβιολόγο Τσαρλς Γκέρμπα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε...

11η Σεπτεμβρίου: 13 χρόνια μετά την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο [εικόνες & βίντεο]

11η Σεπτεμβρίου: 13 χρόνια μετά την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο [εικόνες & βίντεο]
Σήμερα, συμπληρώνονται 13 χρόνια μετά την ημέρα που οι ΗΠΑ δέχονται πολλαπλά χτυπήματα από αέρος. Δύο αεροσκάφη γκρεμίζουν τους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, ένα πέφτει στο Πεντάγωνο κι ένα ακόμη που είχε κατεύθυνση τον Λευκό Πύργο, καταρρίπτεται σε ερημική περιοχή του Πίτσμπουργκ στην Πενσιλβάνια. Οι νεκροί έφτασαν τους 2.983, ανάμεσά τους και 25 Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής.

Οι ΗΠΑ δέχονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους τρομοκρατικό χτύπημα τέτοιων διαστάσεων μέσα στο έδαφός τους. Η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε τον τρόπο αντίληψης των Αμερικανών για τη δράση της τρομοκρατίας και έμελλε να αλλάξει και όλος ο κόσμος….

Εκδοση Αστυνομικής ταυτότητας σε 20 λεπτά.. Πιλοτικά και στα Γιάννινα

Αστυνομικές ταυτότητες μέσα σε 20 λεπτά, με μία επίσκεψη στα αστυνομικά τμήματα και χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν δικαιολογητικά, θα μπορούν πλέον να εκδίδουν οι πολίτες, μετά την ηλεκτρονική διασύνδεση του POLIS ONLINE της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) του υπουργείου Εσωτερικών.
Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί αρχικά πιλοτικά σε 24 αστυνομικά τμήματα και ο αρμόδιος αστυνομικός θα έχει μέσω του υπολογιστή του απευθείας πρόσβαση στα δημοτολόγια. Μεταξύ αυτών και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων…

Ιωάννινα: Ο Καιρός μας

Νεφώσεις και Βροχές σήμερα και αύριο.
Για σήμερα Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις και ασθενείς βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικών διευθύνσεων ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι...