Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Moody's : Αναβάθμιση της Ελλάδας σε Caa3





Στην αναβάθμιση, κατά δύο μονάδες, της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ανεβάζοντάς την στη βαθμίδα Caa3 από C που ήταν από τον Μάιο του 2012, και σημειώνοντας ότι διαβλέπει σταθερές προοπτικές στην οικονομία της.

Σύμφωνα με τον οίκο, η αξιολόγηση αντανακλά τη σημαντική δημοσιονομική ....

1η Δεκεμβρίου 2013: Διεθνής Ημέρα κατά του HIV/AIDS



H 1η Δεκεμβρίου, διεθνής ημέρα κατά του HIV/AIDS, στοχεύει στην επαγρύπνηση και την κοινωνική αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μηδενίστε! Μηδενίστε τις νέες HIV λοιμώξεις, μηδενίστε τους θανάτους από AIDS, μηδενίστε τις διακρίσεις. Αυτό είναι το θέμα της παγκόσμιας ημέρας  κατά του AIDS για τα έτη 2011-2015…..

Ερευνα: Αύξηση του βάρους προκαλεί η χαμηλή θερμοκρασία στο σπίτι

Tο κρύο αυξάνει τις ανάγκες του οργανισμού για φαγητό επειδή με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η ενέργεια μέσω των ιστών.
Μεγαλύτερο σωματικό βάρος φαίνεται ότι έχουν όσοι κατοικούν σε κρύα σπίτια, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες στη Βρετανία.

Ερευνητές από το Κέντρο Επιστημών της Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Stirling στη Σκοτία διαπίστωσαν ότι το…

Οι μνήμες των Βαλκανικών Πολέμων ξυπνούν στα Ιωάννινα




Ιωάννινα, η λίμνη. Αθήνα, Μουσείο Μπενάκη – Φωτογραφικά Αρχεία.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων

Οι μνήμες των Βαλκανικών Πολέμων ξυπνούν και πάλι, για να αποτυπώσουν με ντοκουμέντα την ιστορία μας, εστιάζοντας σε έναν άλλο....

«Λορέντζος Μαβίλης» η σήραγγα στη περιοχή Δρίσκου



Το όνομα του ευπατρίδη Κερκυραίου ποιητή και σπουδαίου πολιτικού Λορέντζου Μαβίλη φέρει από χθες και επίσημα η μεγαλύτερη σήραγγα της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή του Δρίσκου.
 Στην περιοχή εκείνη άλλωστε, τον Νοέμβριο του 1912, άφησε την τελευταία του πνοή ο Λορέντζος Μαβίλης που είχε…

«Ντέρμπι» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις


ntermpi-nd-syriza-se-dyo-nees-dhmoskophseis

Προβάδισμα 1,4% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Επενδυτής ενώ σε έτερη δημοσκόπηση για την εφημερίδα Παραπολιτικά η ΝΔ προηγείται με 0,9%. .....

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κουβέλης: Άδικος και αντιδημοκρατικός ο φόρος ακινήτων


Κουβέλης: Άδικος και αντιδημοκρατικός ο φόρος ακινήτων

«Άδικο, άνισο και αντιδημοκρατικό», χαρακτήρισε τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από την Καρδίτσα, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Καρδίτσα είπε ότι με την καθιέρωση του ενιαίου φόρου “για άλλη μια φορά θα πληγούν οι οικονομικά ασθενέστεροι”, ενώ εκτίμησε ότι…

''Βρέξει - χιονίσει η κινητικότητα θα γίνει'' απάντησε ο Άδωνις στους γιατρούς





Μια ημέρα μετά την απόφαση της διακοπής της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς ο υφυπουργός υγείας πετάει το μπαλάκι στους εκπροσώπους των  συνδικαλιστικών τους οργάνων τους  αφήνοντας αιχμές εναντίον τους ενώ δηλώνει αμετακίνητος στις προθέσεις του να εφαρμόσει την κινητικότητα. Τι δήλωσε για κινητικότητα….. 

Αυξήσεις έως και 60% στα διόδια και περισσότεροι σταθμοί!


Μπορεί την άνοιξη του 2014 να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν τα εργοτάξια στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, ωστόσο με την ενεργοποίηση των εργασιών στους οδικούς άξονες προβλέπεται και αύξηση των σταθμών διοδίων, αλλά και αύξηση του κόστους ανά χιλιόμετρο (κατά 0,04 σεντς συν ΦΠΑ).

Αυξήσεις φωτιά….

Στην τελική ευθεία οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιωάννινα-Πατραϊκό - Σε εκκρεμότητα το φορολογικό καθεστώς

Στην τελική ευθεία οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιωάννινα-Πατραϊκό - Σε εκκρεμότητα το φορολογικό καθεστώς

Η επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να υπογραφούν ως το τέλος του χρόνου οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό κόλπο, ήταν το βασικό αντικείμενο σύσκεψης στο…

20 χρησεις της βότκας που θα σας αφήσουν έκπληκτους



Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες της βότκας την καθιστούν πολύτιμο φάρμακο και καθαριστικό για το σπίτι, καθώς αντιμετωπίζει από πόνους στο αυτί έως λεκέδες στο χαλί.

Δείτε τις 20 χρήσεις της βότκα:…. 

Ιωάννινα:Άνοδος της θερμοκρασίας και λίγες βροχές, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες μέρες.



Για σήμερα Παρασκευή θα σημειωθούν αραιές τοπικές νεφώσεις και ηλιοφάνεια κατά διαστήματα.  Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, δυτικών διευθύνσεων και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μετά, με διαστήματα βροχοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. 

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι νεφελώδης με βροχές κατα διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικών διευθύνσεων ισχυροί. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Τη Δευτέρα αναμένεται βροχερός καιρός με ανέμους ΝΑ ασθενείς. Η θερμοκρασία  θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

OOΣΑ: Μεταρρυθμίσεις - «φωτιά» για ετήσιο όφελος 5,2 δισ. ευρώ



Ο γ.γ. του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία επισκέφθηκε χθες τη χώρα μας για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μελέτης του Οργανισμού για την ελληνική οικονομία.
Ζητούνται απελευθερώσεις ωραρίων, τιμών και όρων λειτουργίας

Το «άνοιγμα» της αγοράς σε τέσσερις βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας προτείνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), μέσω της έκθεσης που παρουσίασε χθες ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ανχελ Γκουρία.

Η έκθεση, που αναλύει τα εμπόδια στους τομείς του λιανικού εμπορίου, της επεξεργασίας τροφίμων, του τουρισμού και των...

Σε τεντωμένο σχοινί - Διακόπτονται οι συμβάσεις 1.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ


se-tentwmeno-sxoini-h-ygeia-diakoptontai-oi-symbaseis-1-000-giatrwn-toy-eopyy

Αυστηρό τελεσίγραφο στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ απέστειλε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, με δήλωσή του, πριν από λίγο, στη Βουλή. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι εάν συνεχιστεί η απεργία από αύριο θα….

Ιωάννινα:Πού θα γίνουν διακοπές ρεύματος την Κυριακή



Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου ως εξής:…

Αλλάζουν όλα στον τρόπο κατάθεσης πινακίδων το 2014



Αλλάζει εντός του 2014 το σύστημα για την δήλωση και την άρση ακινησίας των αυτοκινήτων, δίνοντας τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να κυκλοφορούν το όχημά τους για λιγότερους από δώδεκα μήνες και να επιβαρύνονται μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους...

Έρχεται ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές στον ΟΑΕΕ



Ο Β. Κεγκέρογλου ανακοίνωσε αλλαγές για τους οφειλέτες
Ρύθμιση για να ενταχθούν περισσότεροι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ στο ευνοϊκό τρόπο τακτοποίησης των οφειλών τους προς το Ταμείο ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας….

Από πού θα προκύψουν οι 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014


Μητσοτάκης: Δεν μπορεί να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος ΝΠΙΔ με πλεονάζον προσωπικό
Οι 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους θα προέλθουν από την ΕΡΤ, από την ολοένα αυξανόμενη «δεξαμενή» των πειθαρχικών, από τις όποιες περικοπές προσωπικού από τις αμυντικές βιομηχανίες και από στοχευμένες παρεμβάσεις σε…

Αυτοί οι δρόμοι χωρίζουν τη θάλασσα κυριολεκτικά στα δύο –Μαγευτικές διαδρομές που μοιάζουν με ψεύτικες [εικόνες]


Αυτοί οι δρόμοι χωρίζουν τη θάλασσα κυριολεκτικά στα δύο –Μαγευτικές διαδρομές που μοιάζουν με ψεύτικες [εικόνες]

Ένας δρόμος που διασχίζει την επιφάνεια του νερού δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάζει. Το μάτι γεμίζει με απέραντο γαλάζιο, είτε πρόκειται για αυτοκινητόδρομο είτε για σιδηροδρομική οδό και το αποτέλεσμα είναι μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Μερικοί από τους δρόμους που θα δείτε χρησιμοποιούνται μόνο…

Εκτακτο βοήθημα 200 ευρώ το μήνα σε άνεργους άνω των 20 ετών -Ποιοι είναι οι δικαιούχοι



Το δικαίωμα να εισπράττουν 200 ευρώ το μήνα έως και 12 μήνες εξασφαλίζουν από 1/1/14 άτομα ηλικίας άνω των 20 ετών, εφόσον βέβαια πληρούν συγκεκριμένες  προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
Πριν από λίγους μήνες, το υπουργείο Εργασίας νομοθέτησε δύο βασικές αλλαγές όσον αφορά στις προϋποθέσεις  χορήγησης του….

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ιωάννινα:Αραιές νεφώσεις και σταδιακή βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός τις επόμενες μέρες.



Για σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι νεφελώδης με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ ασθενείς έως μέτριοι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 800 μέτρων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός....

Συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία



Η Καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και οι βασικοί αντίπαλοί της της κεντροαριστεράς, συμφώνησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, μετά από 17 ώρες συζητήσεων, στις βάσεις της κυβέρνησης συνασπισμού, θέτοντας τέρμα σε πέντε εβδομάδες διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επιτροπή από περισσότερα από 70 μέλη των κομμάτων ενέκρινε…

Καταβλήθηκε η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης



Ποσό ύψους περίπου 22 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε σήμερα ως προκαταβολή στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης….

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ιωάννινα: 2ο Fest Τσίπουρου στην στην κεντρική πλατεία το Σαββατοκύριακο



Μια μεγάλη γιορτή, συνδυασμένη με τα έθιμα του τόπου, ετοιμάζει και φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών. Μια γιορτή που σκοπό έχει να αναδείξει ένα παραδοσιακό προϊόν, όπως είναι το τσίπουρο και συνάμα να συμβάλλει στην τουριστική προβολή της πόλης.
 
Το 2ο Τσίπουρο Fest, διοργανώνουν το Γραφείο Τουριστικής Προβολής κι Ανάπτυξης του Δήμου και το…

ΔΗΜΑΡ: «Όχι» σε προϋπολογισμό και εξεταστική για τα υποβρύχια


Καταψήφιση του προϋπολογισμού, επειδή ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και την υπερφορολόγηση, αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ…

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Τσάι και συμπάθεια, τέλος

οικονόμου σάκης


Όσο προφανές είναι ότι η στήριξη που παρέχει προσωπικά ο Σαμαράς στον Βενιζέλο έχει μεγάλο κόστος τόσο είναι φανερό ότι αυτό που τους ένωνε μέχρι τώρα, ο αυτοσκοπός της εξουσίας, πλέον δεν αρκεί. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν πείθουν όλο και περισσότερο, στην πραγματικότητα διευρύνουν το έλλειμμα της αξιοπιστίας τους υπονομεύοντας τόσο την κοινωνική συνοχή, όσο και τις δυνατότητες της χώρας.

Πράγματι, ενώ μέχρι πρόσφατα τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα λογίζονταν ως σχετικά πιο φερέγγυα, εσχάτως αυτή η αντίληψη αλλάζει...

Τα ομορφότερα εγκαταλελειμμένα μέρη στον κόσμο-Η Σπιναλόγκα «φιγουράρει» στη λίστα [εικόνες]

Τα ομορφότερα εγκαταλελειμμένα μέρη στον κόσμο-Η Σπιναλόγκα «φιγουράρει» στη λίστα [εικόνες]

Εκεί που κάποτε η ζωή είχε τον πρώτο λόγο, σήμερα το μόνο που στέκεται όρθιο είναι η εντυπωσιακή ομορφιά που κόβει την ανάσα. Πίσω από τους μύθους και τις τρομακτικές ιστορίες με τα φαντάσματα, τα εγκαταλελειμμένα μέρη που χάθηκαν στον κόσμο, έμελλε να αποτυπωθούν στις μνήμες των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί...

«Καρφιά» Άδωνι Γεωργιάδη για τον διορισμό Διοικητή στον Άγιο Ανδρέα Πατρών- Παπανδρέου κατά Βενιζέλου



Ανάμεσα στα ερωτήματα που δέχτηκε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην αχαϊκή εφημερίδα, ήταν κι αυτό για την διοίκηση του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».


Ο υπουργός επιφυλάχτηκε να...

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει πρόταση για Εξεταστική για τα υποβρύχια



 Πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποβρυχίων, θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Ευάγγελου Βενιζέλου.



Η πρόταση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά αναμένεται να κατατεθεί από ώρα...

Αυτό είναι το σήμα της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ (ΒΙΝΤΕΟ)


Αυτό είναι το σήμα της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ

 Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα σε ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το λογότυπο θα είναι η επικοινωνιακή «σφραγίδα» της....

Έως και ένα μήνα πριν μας προειδοποιεί η καρδιά πριν την ανακοπή



Έως και ένα μήνα πριν μας προειδοποιεί η καρδιά μας, πριν την εκδήλωση καρδιακού επεισοδίου, σύμφωνα...